Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lenullázták Micheliszt

Garázs

Lenullázták Micheliszt

Sokkal több volt a brnói WTCC-hétvégében, de sebaj, majd legközelebb.

A túraautó-világbajnokság (WTCC) csehországi, brnói futamának időmérőjén Michelisz Norbert (Zengő Dension Team, Seat Leon TDI) a kiváló hatodik kockát csípte meg, hogy aztán az első, repülőrajtos futamon az ötödik helyért harcoljon olyan nagyágyúkkal, mint az éllovas Yvan Muller (Chevrolet Cruze) és a brit bajnok Turkington (BMW 320i). Nos, a francia klasszis és Norbi kiestek. Nyert – idén először – a brit Huff (Chevrolet), második a vb-címvédő Tarquini (Seat), harmadik a svájci Menu (Chevrolet) lett.

Összeakadás Turkingtonnal. Balról pedig Yvan Muller adta a pofont

A második, állórajtos meccsre a szerelők összedrótozták Michelisz kocsiját, akit ugyan megint kilöktek, de versenyben maradt, s végül a 14. helyen ért célba. Tarquini Seatja az utolsó körben adta meg magát – az olasz 18 ponttól esett el. Így maradt összetettben az élen az a Muller, aki egyetlen pontot sem szerzett. Győzött a brit Priaulx (BMW), s így életben tartotta vb-álmait.

A Rookie-kupában Micheliszt megelőzte a svájci Barth (amúgy abszolútban is), a pontállás most 104-99 “oda”. Négy futam van vissza, legközelebb szeptember 5-én, Németországban (Oschersleben) esnek egymásnak a srácok.

Az egyéni vb állása (élcsoport):

1. Muller 199 pont
2. Tarquini 194
3. Priaulx 183
4. Huff 167

A konstruktőri vb állása:

1. Chevrolet 445
2. Seat 405
3. BMW 382

A WTCC betétfutamán, a Seat Európa-kupában Wéber Gábor a pole pozícióból indulva nagy fölénnyel megnyerte az első versenyt, a másodikban viszont őt is kilökték.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés