Connect with us

Hirdetés

technokrata

A nő kevésbé rugalmas

Garázs

A nő kevésbé rugalmas

A férfi, ha kell, lemond az autózásról, a nő marad a tervszerű közlekedésnél.

A brit Környezeti Közlekedési Szervezet (ETA – Environmental Transport Association) által végzett online felmérés eredményét a szigetországi Zöld Közlekedési Hét elnevezésű kampány alatt tették közzé. Az 1990-ben létrejött szervezet célja a közlekedés környezetre gyakorolt hatásaira irányítani az egyének és vállalatok figyelmét, valamint pozitív változásokat elérni társadalmi szinten a közlekedési szokásokban.

Az etikai elvek alapján lobbizó szervezet tevékenysége nemcsak a fenntartható közlekedési fejlesztésre összpontosít, hanem érdekes – olykor megdöbbentő – tanulmányokat is végez. Legutóbbi felmérésük eredménye is meglepő, hiszen az 1592 járművezető válaszaiból kiderült, hogy a nők közlekedési szokásaik gyakorlásában kevésbé rugalmasak.

A férfiak 60 százaléka hajlandó kevesebbet autózni, hogy utazási költségeit csökkentse, ezzel szemben a nőknél kevesebb mint 50 százalék kész megtenni ugyanezt. Úgy tűnik, hogy kétszer annyi férfi hajlandó az utazásra fordított kiadások lefaragása érdekében biciklire pattanni, sőt még akár tömegközlekedési eszköz használatára is hajlandók a teremtés koronái, ha ezzel pénzt spórolhatnak (ebben 10 százalékkal múlták felül a gyengébbik nemet).

Mielőtt a fenti leírással feminista mozgalmak haragjának tüzét locsolgatnánk benzinnel, a nők javára szóló részletet is olvassák el, ugyanis egy dologban tényleg tanulhatnánk tőlük: a felmérésben részvevő nők 23 százaléka tervezi meg és köti össze autós ügyintézéseit és utazásait, hogy ezzel is csökkentse a megtett kilométerek számát. Andrew Davis (ETA igazgató) szerint ez a leghatékonyabb módja a közlekedés környezetre gyakorolt káros hatásának redukálására. Azért hozzátette, hogy néha otthon is hagyhatjuk az autóinkat, és talán ez a leghatékonyabb módszer…



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés