Connect with us

technokrata

Mindenverő szuperautó

Garázs

Mindenverő szuperautó

TranStar Racing Dagger GT
2028 lóerő, 2710 Nm. Minden rekord kell az új amerikai szuperautónak.

Éppen csak visszavette a Bugatti Veyron a világ leggyorsabb autója megtisztelő címet, hamarosan ismét elveszítheti első helyét. Amerikában készül egy olyan szuperautó, melynek készítői a létező összes rekordot akarják, a gyorsasági világcsúcs mellett cél a leggyorsabb nürburgringi kör, valamint a leggyorsabb negyed mérföld is.

Dagger GT néven készíti az autót a TranStar Racing, formaterve a Corvette Cheetah tanulmányéra hasonlít. Jelezve, hogy a tervek komolyak, a TranStar elismert szakemberek sokaságát szerződtette, többek között aerodinamikusokat a NASA-tól és a Saleen S7 szuperautó dizájnerét is.

Az elképzelések szerint benzinnel, etanollal, metanollal és hidrogénnel is működtethető lesz a duplaturbós, Nelson Racing Engines-féle blokk, csúcsteljesítménye 2028 lóerő. 2710 Nm a legnagyobb nyomaték, az erőátvitel részben saját fejlesztésű, hatfokozatú váltón keresztül történik.

Szempillantás alatt, másfél másodperc alatt lehet meg a százas tempó, a negyedmérföldes távra 6,7 másodpercet jeleznek a szimulációk. 483 km/órás sebességig gyorsulhat a karbonszálas karosszériával készülő Dagger GT, a vázat nagyszilárdságú acélból készítik.

Jövőre állítólag öt darab készül az autóból, amelyből kettő már látatlanban elkelt. 2012-től akár három változatban is kapható lesz a Dagger GT, minimum 450 ezer dolláros (százmillió forintos) áron.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin