Connect with us

Hirdetés

technokrata

Alonso optimista

Garázs

Alonso optimista

Fejlődik a Ferrari
Nem adta még fel. Focilag főleg Iniestában bízik.

Az Alonso-Ferrari házasság az egyik leginkább várt esemény volt az F1-ben. Räikkönen WRC-be távoztával megtörtént, s az évadnyitó győzelem után rögvest kialakult a hurráhangulat. Hogy aztán csöndesedjen az ováció, s mostanra úgy a spanyol klasszis, mint a maranellói konstruktőr alaposan visszaesett az összesített értékelésben. Az autó, illetve a csomag mindenestül csúnyán elmarad a legjobbakétól (McLaren, Red Bull), s Alonsót nyilván az sem vigasztalja, hogy csapattársa, Massa a másodhegedűs-szerepet is hamisan játsza.

A kétszeres világbajnok nyavalyog, rendre összekap Hamiltonnal, volt mclarenes kollégájával, kap hideget-meleget egykori sikereinek letéteményesétől, a Renault-tól is. Ott valamelyik fejes azt nyilatkozta a minap, hogy 2008-ban kár volt Alonsónak visszamenni hozzájuk, maradt volna a fenekén a wokingiaknál, s vette volna fel a kesztyűt Hamiltonnal szemben… Úgy kellett volna. De másképp lett, s most a Ferrarinál sok a gond.

Alonso ezzel együtt optimista (ha kincstárilag is), és azt várja a nyáriszünet előtti sűrű időszaktól (négy hét alatt három verseny, Brit, Német és Magyar Nagydíj), hogy folyamatosan erősebbek lesznek, a fejlesztések beválnak, s a rengeteg munka meghozza a gyümölcsét. A Marcának nyilatkozva elmondta, hogy az átépített Silverstone-i pálya elvileg nem kedvez az F10-esnek, de a lehető legaprólékosabban feltérképezték a módosításokat, készen állnak, s várják a meccset. Plusz az esőt, hiszen anélkül elképzelhetetlen egy Brit Nagydíj.

S ha már spanyol élsportolót beszéltettek spanyol sportlapban, hát más spanyol élsportolókat is illik ajnározni: Alonso magsztalta a futballválogatott eredményeit, s bár tart a németektől, bízik a döntőbe jutásban. A csapat legfontosabb játékosának Iniestát tartja. Szurkol barátjának, Contadornak a Touron, kalapot emel a wimbledoni győztes, világelső teniszező Nadal előtt, de Gasol NBA-diadala vagy Lorenzo MotoGP-uralma is lenyűgözi.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés