Connect with us

technokrata

A Porsche a király

Garázs

A Porsche a király

J.D. Power-felmérés
Tavaly második volt, idén a legmegbízhatóbb autómárka lett a Porsche.

Elkészült a J.D. Power piackutató idei megbízhatósági felmérése, mely szokatlan eredményt hozott. 24 éve készül a lista, de soha nem fordult még elő, hogy az amerikai autómárkák jobb eredményt értek volna el a külföldieknél.

Idén megtört a sorozat, az importmárkák száz járműre jutó 109, míg a belföldiek 108 meghibásodással zártak, amely minimális különbség ugyan, de mégis csak mérhető.

Arra azért még várnia kell az amerikai autóiparnak, hogy a lista élére kerülhessen, idén a Porsche szerezte meg az első helyet száz autóra jutó 83 hibával. Tavaly második volt a német márka, idén az Acura, a Mercedes és a Lexus végzett mögötte.

Legjobb amerikaiként és nem luxusmárkaként a Ford zárt, az ötödik helyet szerezte meg, a tömegmárkák között még soha nem volt első a gyár. Megtépázták a Toyota hírnevét a visszahívási botrányok, a hetedikről egészen a 21. heiyig zuhant vissza a 33-as mezőnyben, a Cadillac harmadik helyét 13.-ra cserélte.

137-165 meghibásodással lehetett a lista aljára kerülni, a 2010-es felmérés szerint a Jeepekkel, Saabokkal, smartokkal, Land Roverekkel és Minikkel van a legtöbb baj.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin