Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garázs

Gumilázas F1

Röpködnek a nevek, a nemzetközi sajtó újabb és újabb gyártók érdeklődéséről számol be. A legújabb jelentkező állítólag a Pirelli.

A Forma-1 jelenlegi gumipartnere, a hatodik éve egyeduralkodó japán Bridgestone a szezon végével kiszáll. Volt már szó a francia Michelin visszatéréséről, hallottunk pletykákat a koreai Hankook és a Kumho meglepő aktivitásáról, nemrég az angol-amerikai Avon-Cooper neve merült fel, legutóbb pedig a Pirellié.

Az olasz cég tavaly ugyan egyszer már cáfolta, hogy 1991 után ismét abroncsokat szállítana a cirkusznak, most azonban a valószínű Michelin-reneszánsz számukra is magas labda. Vagy kötelező lépés a piaci környzetben, ha úgy tetszik. A Pirelli aktuális játszótere elsősorban a WRC.

A négyéves eltávból érkező Michelin nem viccel: harcot akar, nyílt rivalizálást, a kizárólagosságot nem támogatja (ez a Bridgestone műfaja volt). A Pirelli így is, úgy is lelkes (a fejlesztés költségeit megosztva a csapatokkal). A felnik méretének 13-asról 18-asra növelése is része lehet a dealnek.

Az istállók szeretnék, ha már a következő, Spanyol Nagydíjig kiderülne, mely gyártók gumijait használhatják a 2011-es szezontól. Vagy melyikét. Még az is lehet, hogy május 9-ig eldől. A FOTA (a csapatok tömörülése) a Michelin, a mindenható Bernie Ecclestone talán az Avon mellett kampányol, a Pirellivel ki van?



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés