Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szövetségi politika

Garázs

Szövetségi politika

Összejött a Nissan, a Mercedes és a Renault
Stratégiai együttműködést kötött egymással két konszern, aminek eredményeképp francia/japán és német autógyártó dolgozik együtt 2010-től.

A megállapodás keretében az egyik legfontosabb új termék talán az új miniautó-generáció lesz: a két vállalat a következő smart fortwo és az új Renault Twingo tervezési munkáit együtt végzi, de a hagyományos, belsőégésű motoros kivitelek mellett az elektromos hajtású változatok fejlesztését, valamint a smart és a Twingo modellcsaládok kibővítését is közös célként jelölték meg.

A szerződés másik része a hajtásláncokra vonatkozik: a különböző márkák nemcsak osztoznak majd egymás motorjain és sebességváltóin, de közös munkába is kezdenek: személyautókhoz és kishaszonjárművekhez egyaránt készül majd új hajtásrendszer. A megállapodás eleme, hogy a Mercedes motorjaiból „csemegézik” a Nissan luxusmárkája, az Infiniti, míg a Renault-Nissan szövetség saját dízel erőforrásai bekerülnek a Mercedes Vito motorterébe. Bár a kishaszonjárművek területén mindkét óriás önállóan is sikeres, az együttműködést ebben a szegmensben is fontosnak tartják. A megállapodás értelmében a két vállalat egyszeri, 3,1 százalékos részvénycsomagot vásárol új partnerétől. 



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés