Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ismét gumiháború az F1-ben?

Garázs

Ismét gumiháború az F1-ben?

Meg nem erősített hírek szerint 2011-től újra szállít gumit a Michelin az F1-be, de arról is pletykálnak, hogy a távozó Bridgestone-nak nem csak egy utódja lesz.

A Bridgestone nemrég bejelentette, hogy nem visszakozik, év végén – 14 esztendőn át tartó fejezetet lezárva – tényleg kivonul a Forma-1-ből. Ezzel párhuzamosan megkezdődtek a találgatások arról, hogy ki veszi át a gumibeszállítói szerepkört. Brit sajtóértesülések szerint a Michelin képviselői máris megkezdték a tárgyalásokat a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA), és a sorozatot 2006-ban faképnél hagyó francia márka valószínűleg ismét partnere lesz a száguldó cirkusznak.

Csakhogy könnyen lehet, nem egyedüliként, mert az FIA azt szeretné, ha megint több beszállító lenne. Ezzel pedig kiújulhatna a gumiháború, kettő vagy több gyár rivalizálna és egyrészt ontaná a pénzt, másrészt a konstruktőröknek alternatívát állítva izgalmasabbá tehetné a versengést. A Michelin négy éve éppen arra hivatkozva mondott búcsút, hogy a kizárólagos partnerségben nem lát kihívást – most olyanokról hallani, hogy a Kumho és a Hankook is érdeklődik a Forma-1 iránt.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés