Connect with us

Hirdetés

technokrata

Családi frissítés

Garázs

Családi frissítés

Megújult és kibővült a Skoda kisautó-kínálata, azaz a Fabia és a Roomster. Kívülről leginkább az új terepes, Scout verziók azonosíthatók, a motorkínálat jelentősen átalakult.

A külső újítások, mint általában a ráncfelvarrásokkor, haloványok. Csekélykét módosult a fényszóró, látványosabban új az első ködlámpa és természetesen a lökhárító és a hűtőmaszk is friss. Az utastérben leginkább a szellőzők köré és a kézifék karjára, valamint a váltógombra tett krómok az újak, de friss üléskárpitok is felfedezhetőek. Újdonság az iPod/USB-interfész és az audiorendszer aux-csatlakozója is. Az átrajzolt műszerfali-órák között a digitális kijelző is friss, a manuális váltósoknál váltásesedékesség-jelző is helyet kapott rajta.

A Fabia és a Roomster összevont frissítésével a korábbról már ismert, megjelenésével terepjárósított Scout széria az ötajtós Fabia alapjain is megjelent, a Fabia család továbbá az RS sport változattal is kibővült. Utóbbi 5-ajtós és kombi karosszériával is elérhető, 1,4 literes, turbó és kompresszor feltöltésű, közvetlen befecskendezéses benzinmotort és kétkuplungos, DSG automata váltót, valamint 17 colos alufelniket és seregnyi sportos kiegészítőt kap. A Fabia RS 7,3 s alatt gyorsul 100 km/órára, vegyes fogyasztási értéke 6,4 l/100 km, végsebessége 224, illetve a Combi esetén 226 km/óra.

A motorpaletta alapgépei is újak, a Fabia immár csakis Euro5-normás motorokkal készül. A korábbi 60 lóerős 1,2 l-es alapgép a frissített verzióból csak késleltetve érkezik, most a bázis 70 lóerős, szintén a 3 hengeres, 1,2 literes benzinesből. Választható továbbá 70, 86 és 105 lóerős, négyhengeres, turbós 1,2 literes benzines is, valamint a korábbról már ismert 86 lóerős, 1,4 literes is. A dízelpaletta vadonatúj, a Volkswagen konszernen belül elsőként itt jelenik meg a háromhengeres, 1,2 literes, 75 lóerős közös nyomócsöves CR TDI turbódízel, mellyel a Fabia kombinált fogyasztási értéke mindössze 3,8 l/100 km. A nagyobb dízelek mind 1,6 literesek és négyhengeresek de hasonló elvűek, a 75, 90 és 105 lóerősök vegyes fogyasztási értéke egyaránt 4,2 liter/100 km.

Noha a háromhengeres, extra-takarékos dízelre még várni kell, a friss Fabia már a hazai piacon is elérhető, bázisára a 70 lóerős, 1,2 literes benzinessel és 5-ajtós karosszériával 2,8 millió forint, az egyterű Roomster frissítettje 3,3 millió forinttól vásárolható meg.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés