Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garázs

Luxushibrid

Az amerikai prémiumgyártó két nagyautóját is leválthatja a még csak koncepcióként, de nagyon is gyártásra készen bemutatott XTS.

A kupés tetőívű, mégis jellegzetesen limuzinos XTS-t a jelentős európai luxusautók, azaz az A8-as Audi, a 7-es BMW vagy a S-osztályos Mercedes konkurensének is szánják. Karosszériáját a Cadillac palettán leváltandó STS és DTS közé méretezték, az XTS 5,17 méter hosszú, 1,9 széles és 1,5 magas, tengelytávja 2,92 m. A karosszéria a Cadillac frissebb és kisebb modelljeihez hűen szögletes, a lámpák keskenyek és magasak, a világítótestek elöl-hátul LED-esek, a fényszóró kanyarkövető.

Az összkerékhajtású XTS Platinum koncepció hibrid hajtáslánca az STS-ből már ismert közvetlen befecskendezéses, változó szelepvezérlésű 3,6 literes V6-os benzinest társítja villanymotorral. Az egységek teljesítményei még ismeretlenek, az összesített teljesítmény azonban biztosan 350 lóerő, a csúcsnyomaték 400 Nm. Fogyasztási és menetdinamikai adatok sincsenek, a hibrid azonban teljes értékű, azaz városban, rövid távon csupán villanymotorjával, teljesen emisszió-mentesen is haladhat az XTS, lítium-ion akkumulátorai konnektorból 5 óra alatt tölthetők fel.

Az XTS nem csupán erőteljesnek és takarékosnak ígérkezik, a 20 colos alufelniken gördülő limuzin az elöl-hátul független felfüggesztéseivel, számítógépes vezérlésű alkalmazkodó lengéscsillapítóival és alapáras menetstabilizáló elektronikájával a komfortos és a sportos vezetőknek egyaránt megfelelhet. Ötüléses, helyhiánnyal aligha vádolható beltere a Platinum-sorozatokból ismert nemes, kézzel varrt bőrkárpitokat vonultatja fel, finomság, hogy a hátsó folyadékkristályos monitorokon a DVD-filmek mellett akár a műszerfal digitális képe is megjelenhet.

Az XTS piacra lépése idén ugyan még nem várható, de 2011-ben minden bizonnyal a mostanihoz nagyon hasonló formában érkezik a Cadillac új csúcs-limuzinja. A jelenlegi elképzelések alapján nem kétséges az európai színrelépés sem, hiszen a gyáriak már bejelentették, hogy egyes piacok számára saját hálózatot építenek ki az öreg kontinensen. A részletek, így az esetleges magyar vonatkozások azonban még ismeretlenek.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés