Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tippek 7. – Miért venne olyan fajta autót, amire nincs szüksége?

Garázs

Tippek 7. – Miért venne olyan fajta autót, amire nincs szüksége?

Ha nem olyan autót vesz, amire igazából szüksége van, akkor hiába izgalmas, hiába márkás az autó, nem lesz vele hosszú távon elégedett

Miért venne olyan fajta autót, amire nincs szüksége?

Az, hogy mit szeretne nem biztos, hogy egyezik azzal, amire szüksége van! Igencsak sok pénzt költhet el feleslegesen, ha jellegében nem Önnek való autót vesz.

Meg kell fontolnia, hogy az, amit szeretne, megfelel-e annak, amire valójában szüksége van. Ez a pont nem a konkrét márkákra vagy modellekre vonatkozik, hanem leginkább a fajtákra (a felépítmény jellegére), tehát, hogy sportkocsi, limuzin, egyterű, kombi, pickup, crossover, szabadidő-autó, városi mini, stb. legyen-e a választott. Ide értjük azt is, hogy mekkora presztízsű márkára essen a választás.
Az elsődleges kérdés, hogy jól átgondolta-e, hogy mire fogja használni az autót? Az autónak ugyanis elsődlegesen a használati módnak kell megfelelnie és csak másodsorban egyéb szempontoknak. Ha három gyerekük van és csak egy autót engedhet meg magának a család, akkor biztos, hogy a legjobb választás egy kombi, vagy egy egyterű, esetleg egy nagyobb belső terű szabadidő-autó (terepjáró). Persze, ha több autót is el tud tartani a család, legalább egy akkor is jó, ha ilyen. Ugyanakkor, ha a hétköznapokban elég a meglévő autó(park), akkor csak a nyaralások miatt nem érdemes venni egy egyterűt: évi néhány alkalomra bőven a leggazdaságosabb, ha bérelnek autót.

A tényleges és leggyakoribb használati mód legyen a választás alapja. Csak azért, mert a telekre néha sok cuccot kell vinni, vagy vállalkozása miatt kell néha a nagy raktér, nem feltétlen kell autót cseréljen. Elég lehet egy utánfutó, tetőbox, vagy ha csak ritkán kell a nagy csomagtartó/raktér a parkoláshoz, megint csak gazdaságosabb lehet a bérlés.
Ha ön egyedülálló, és főleg városban közlekedik, akkor a legpraktikusabb egy városi mini (A szegmens) vagy kis kategóriás (B szegmens autó) vagy valami sportos kétajtós…

Ez csak pár kiragadott példa, de fontos, hogy gondolja át, mi lesz az, amire a legtöbbet használja az autót. Ne egy extrém, vagy ritkán felmerülő használati mód alapján válasszon autót, mert akkor a hétköznapokban nem lesz igazából elégedett vele. Azokra vannak egyszerű alternatív, vagy pótmegoldások, vagy ha minden kötél szakad, a bérlés.
Tudta, hogy lehet akár sportkocsit is bérelni? Csak azért, mert néha gurulna egy jót egy igazi vadállat sportkocsival, nem biztos, hogy a hétköznapokban is egy nagyon kevéssé praktikus kocsival kell közlekednie, különösen a téli kátyús utakon.

Végül még egy nagyon fontos dolgot döntsön el! Kinek vesz autót, mi a fontos, hogy Ön élvezze, vagy hogy megfeleljen valami elvárásnak? Saját magának kell, hogy tessen az autó, vagy a szomszédoknak, esetleg a haveroknak? Mert bizony olyan autóval, amit “nekik” vesz nem lesz elégedett, különösen, ha Ön leginkább valami mást tudna jól kihasználni, megfizetni, Ilyenkor maximum csak az egóját legyezgeti az autó, de nem fogja igazából szeretni…

Autót szeretne vásárolni, és el akarja kerülni a rossz vételeket?
Elégedett érzéssel akarja vezetni az új járgányt?
El akar dicsekedni barátainak, hogy milyen jó üzletet csinált?
Akkor kerülje a sztereotípiákat, készüljön föl alaposan, és hozzon bölcs döntést!

További információ a témában:  http://www.autostitkok.hu

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés