Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az eddigi legdinamikusabb Volvo

Garázs

Az eddigi legdinamikusabb Volvo

A Volvo latin szó, azt jelenti: “gördülök”. Mielőtt ez a szó 1927-ben felkerült az első Volvo autóra, golyóscsapágy márkanévként szolgált. A svéd gyár mai célja már több mint egyszerű gördülés, az S60 vitrinjébe ?A kategória legnagyobb példányszámban eladott autója? című serleget szeretnék betenni.

Az S60-ast alapvetően a legsportosabb Volvónak szánják, de azoknak a vásárlóknak sem akar csalódást okozni a cég, akik inkább kényelmet várnának a márkától. Épp ezért kétféle futómű-hangolással készül az új típus: Európában a feszesebb Dynamic az alapértelmezés, a kényelmesebb Comfort beállításokat külön kell majd rendelni, míg Ázsiában és Észak-Amerikában épp fordított lesz a helyzet.

Sok meglepetést nem tartogat az S60, a vevők a szokásos volvós letisztultságot kapják majd. Peter Horbury, a Volvo formatervezési igazgatója szerint az új S60 esetében a formatervező gárda  teljesen elengedhette magát és keményebb formákvab is gondolkodhattak.Ennek eredménye a sportos megjelenés.

A Volvo két említésre méltó újdonsággal próbálja vonzóbbá tenni az S60-ast. Az egyik a gázolás-megelőző rendszer, amely igyekszik akár a vezető beavatkozása nélkül is állóra fékezni az autót, ha valaki elé lép, hogy ezzel megmentse a gyalogosokat. A másik újítás, a Corner Traction Control sokkal inkább tempós vezetésnél hasznos: az ívbelső kerekek finom fékezésével szűkebb kanyarvételt tesz lehetővé, illetve mérsékli az autó alulkormányzottságát.

Az új S60-ast először a Genfi Autószalon közönsége láthatja élőben, de a forgalmazás megkezdésére sem kell túl sokat várni: állítólag már a nyár elejére megérkeznek az első példányok az európai kereskedésekbe. A típus gyártása Belgiumban, a Volvo ghenti üzemében folyik majd, és a gyáriak évi 90 ezer példányt szeretnének eladni belőle.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés