Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezek a legmenőbb IT ismeretek

IT

Ipar

Ezek a legmenőbb IT ismeretek

Ezek a legmenőbb IT ismeretek

Az IT szakemberek számára a mesterséges intelligencia és a különböző programnyelvek elsajátítása csupán a szakmai fejlődés egyik oldala.

Emellett olyan ismeretek elsajátítására is szükség van, mint az agilis fejlesztés, a projektben gondolkodás vagy a hatékony kommunikáció. A K&H ezért is indít start IT kihívást pályakezdő vagy épp fejlődni vágyó informatikus csapatok számára, hogy pénzügyi és beyond banking projekteken keresztül megismerhessék ezeket a képességeket, és akár saját fejlesztésüket is megvalósíthassák.  

Az informatika területén a gyakorlatban eltöltött évek száma helyett egyre inkább a tényleges szakértelemre és az egyéb képességekre, úgynevezett soft skillekre, mint például az agilis fejlesztési módszer, helyeződik át a hangsúly. A brit DevSkiller IT HR cég felmérése alapján jelenleg a három legnépszerűbb programozási nyelv a Java, a JavaScript és az SQL, míg a leggyorsabban növekvő igény a Scala, a Blockchain és a React Native felé mutatkozik. A különböző vezetői, kommunikációs, fejlesztői és innovációs képességekkel azonban egy szenior IT szakember akár 120 szakismeretet is elsajátít a junior szintre jellemző 39-es vagy a tapasztaltabb kollégáknál jellemző 89-hez képest.

„Egy jólképzett szakembernek a technológiák széles spektrumát le kell fedni ahhoz, hogy lépést tartson ezzel a talán leggyorsabban fejlődő iparággal. Sőt, a tapasztalataink azt mutatják, hogy nem elég csupán ismerni az adott programnyelvet, hanem az a fontos, hogy az egyes technológiai területeken – lehet az éppen a Python, DevOps, Cybersec vagy mesterséges intelligencia – milyen mélységű ismerettel és tapasztalattal bír egy kolléga” – hangsúlyozta a 2023 Év ICT menedzserének választott Ozorai Dénes K&H IT vezető. „Sőt, mi több, a legkeresettebb IT tudást a technikai hozzáértés és az olyan soft skillek, mint a problémamegoldás, a hatékony kommunikáció, a projektmenedzsment és természetesen az angol nyelvtudás, ötvözete jelenti”

– tette hozzá.

Céges környezetben tanulni

Jogosan merül fel a dilemma, hogy hogyan lehet mindezt elsajátítani, pályakezdőként hogyan rúghatnak labdába azok a tehetséges fiatalok, akik érdeklődnek az új technológiák iránt, és részesei akarnak lenni a gyorsan pörgő, innovatív céges környezetnek. Számukra nyit most lehetőséget a start it @K&H új programja, a start IT kihívás, aminek lényege, hogy egy féléves projektmunka keretében olyan gyakorlati tudást és képességeket tudnak magukévá tenni és startupperként kipróbálni magukat a jelentkező csapatok, amelyekkel sokkal hatékonyabban és gyorsabban tudnak fejlődni vagy akár saját projektjüket tesztelni. A K&H IT mentorok támogatásával lehetőséget kapnak arra, hogy egy számukra előkészített valós piaci – akár pénzügyi, akár ún. beyond banking – problémán együtt dolgozzanak a tapasztalt szakemberekkel, eredményeiket pedig egyenesen a vezetőségnek prezentálhatják majd. A start IT kihívás @K&H március 31-ig várja a jelentkezőket itt.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés