Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szakmai elismerésben részesült a DACHSER e-learning-megoldása

Ipar

Szakmai elismerésben részesült a DACHSER e-learning-megoldása

Szakmai elismerésben részesült a DACHSER e-learning-megoldása

Egy telefonfülkére hasonlító, kék fülkében töltik a DACHSER néhány átrakóraktárának munkatársai a munkaidejük egy részét.

A Blue Box a tanulást szolgálja – megfelelő környezetet biztosít az e-learning képzéseken résztvevő azon kollégák számára, akik nem rendelkeznek számítógépes munkaállomással. Az egyelőre Németországban és Ausztriában elérhető módszert a DACHSER az év végéig további hat telephelyen kívánja bevezetni. A Blue Box Németországban eLearning AWARD-ot nyert el.

A korszerű, önszabályozó tanulást segítő e-learning bevezetése általában nem probléma az olyan munkakörök esetében, ahol az alkalmazott a számítógép előtt tölti munkaidejének nagy részét. Más pozíciókban azonban ennek megoldása problémás lehet, vagy a munkaidőn túl igényel időt és felszerelést a munkatársaktól. Hogy ezt az ellentmondást feloldja, a DACHSER különleges módszerhez fordult.

A probléma megoldására létrehozott DACHSER Blue Box az átrakó- és logisztikai raktárban dolgozó, fix számítógépes munkaállomással nem rendelkező alkalmazottak számára biztosít hozzáférést a logisztikai szolgáltató digitális tanulási programjaihoz. Az átrakó- vagy szerződéses logisztikai raktár közepén felállított, hangszigetelt, klasszikus telefonfülkére hasonlító Blue Box, hívogató, ingerszegény és részben privát környezetben nyújt lehetőséget az alkalmazottaknak az önálló tanulásra. A kíváncsi tekintetek ellen az ajtón belátás elleni fólia, az ablakon roló nyújt védelmet. A résztvevők 26 nyelv közül választhatnak a képzések során.

„A DACHSER-nél az ember áll a középpontban – és a tanulás a humánerőforrás-stratégiánk egyik alapvető cselekvési területe. Ezért fontos, hogy minden kollégánk számára hozzáférést biztosítsunk a digitális tanuláshoz”

– mondja Christina Müller, a DACHSER Academy, a vállalaton belüli továbbképzési központ vezetője.

„A DACHSER Blue Box segítségével olyan tanulási programot hoztunk létre, amellyel egyszerű és igény szerinti hozzáférést biztosítunk az e-learninghez az átrakó- és szerződéses logisztikai raktárban. Ezzel támogatjuk az önszabályozott tanulás modern kultúráját, közben egyúttal megmutatjuk megbecsülésünket munkatársaink és munkájuk iránt. Tekintve a szakképzettmunkaerő-hiányt, ez fontos előny vállalatunk számára a munkaerőpiacon.”

Az eLearning AWARD-ot minden évben Németország, Ausztria és Svájc innovatív és előremutató eLearning-megoldásai kapják. Idén összesen 343 projekttel pályáztak a vállalatok mintegy 80 kategóriában, a DACHSER Blue Boxa a „Munkahelyi tanulás” kategória győztese lett.

A sikeres módszer jelenleg a vállalat négy német és egy osztrák telephelyén működik, de év végéig további hat kirendeltségen tervezik bevezetni.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés