Connect with us

Hirdetés

technokrata

Összefog a Siemens az AWS-szel és a SONY-val

siemens

Ipar

Összefog a Siemens az AWS-szel és a SONY-val

Összefog a Siemens az AWS-szel és a SONY-val

A generatív mesterséges intelligencia és az ipari metaverzum kerül a fókuszba.

Közös fejlesztések mellett döntött a mesterséges intelligencia, valamint a metaverzum és a virtuális valóság (VR) technológiák ipari felhasználásának területén a Siemens, az Amazon Web Services-zel és a SONY-val együttműködve. A két kezdeményezést a CES-en, a Las Vegas-ban tartott legnagyobb konzumertechnológiai kiállításon és konferencián jelentették be.

Termelékenységnövelés generatív AI használatával

A Siemens és az Amazon Web Services (AWS) együttműködése nyomán a szakemberek a generatív mesterséges intelligencia segítségével hozhatnak létre alkalmazásokat, és bővíthetik meglévő szoftvereiket, a mérnöki tervezéstől, illetve a gyártástól kezdve, a logisztikán át, olyan területekig, mint a biztosítás és a pénzügyi szolgáltatások.

Ehhez a Siemens a Mendix low-code fejlesztői platformjával integrálja az Amazon Bedrock szolgáltatását, amely a vezető AI cégek nagy teljesítményű alapmodelljeihez ad hozzáférést egyetlen API-n keresztül, a felelősségteljes használathoz szükséges biztonsági, adatvédelmi és más képességekkel együtt. A generatív AI modellek integrálásához a fejlesztőknek eddig hozzáférési jogosultságokat kellett kérniük, és külön funkciókódot írniuk. A Mendix és az Amazon Bedrock új integrációjával mindezt pár kattintással elvégezhetik, így az adott használati esethez illeszkedő modellt gyorsan és biztonságosan beilleszthetik alkalmazásaikba, anélkül, hogy saját AI-infrastruktúrát kellene kiépíteniük.

Így a Siemens Xcelerator portfóliójában elérhető Mendix platform több mint 50 millió felhasználója az integrációnak köszönhetően világszerte hatékonyabban dolgozhat több mint 200 ezer alkalmazással. A generatív AI segítségével a gyári munkások például gyorsabban megtalálják a gépek dokumentációját, és generálnak releváns vizualizációkat, anélkül, hogy az adatbázisokban és kézikönyvekben manuálisan kellene keresniük. A termelési mérnökök pedig a generatív mesterséges intelligenciával javaslatokat adhatnak, illetve kaphatnak a karbantartást, a pótalkatrész-ellátást és a termelékenységet javító gépbeállításokhoz.

A mesterséges intelligencia ipari felhasználása kapcsán legutóbb a Microsofttal kötött partnerséget a Siemens. Az AI alapú ipari chatbot segítségével többek között az összetett kódok hibamentesítése válik könnyebbé, a szimulációk átfutása pedig hetekről percekre rövidül.

A SONY-val valósul meg az ipari metaverzum következő lépcsőfoka

Szintén a Siemens szoftvereit ötvözik a SONY egyik legújabb térbeli tartalomkészítő rendszerével, amely – a VR/AR headsetekhez némileg hasonlóan – sisakszerű alkalmazást és vezérlőket tartalmaz.

Ezzel a sisakkal és a hozzá kapcsolódó szoftverekkel a tervezők és mérnökök intuitív módon, könnyedén hozhatnak létre 3D-s leképeződéseket, amelyeket aztán az ipari metaverzum virtuális környezetben a még precízebb és költséghatékonyabb tervezésre lehet felhasználni. A jövő ipari metaverzuma így valós időben segítheti a vállalatoknak a kihívások megválaszolását, felgyorsítva ezzel az innovációkat, és növelve a fenntartható működést.

A sisak és a tervezőszoftverek használatáról itt érhető el egy rövid bemutató videó.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés