Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriásmegrendelést kapott a Siemens

siemens

Ipar

Óriásmegrendelést kapott a Siemens

Óriásmegrendelést kapott a Siemens

200 gyorstöltőt telepítenek Törökországban.

Története egyik legnagyobb e-töltési infrastruktúra projektjét nyerte el a Siemens. A 200 egyenáramú (DC) e-töltő telepítéséből és digitális szolgáltatásokból álló megbízást egy iparvállalat, az Astor Enerji adta. A cég Törökországban 200 kilométerenként tervez e-töltőket felállítani az autópályák mentén és számos bevásárlóközpontban, ahol azt várják, hogy az ország elektromos járműveinek száma 10 éven belül eléri a 2,5 milliót.

A nagyteljesítményű, SICHARGE D típusú, akár 15-25 perc alatt is kész gyorstöltők mellett, azok vezérlő és felügyeleti konfigurációs back-end szoftverét is a Siemens szállítja a projekthez. Ez a szoftver lehetővé teszi a telepített e-töltők felhőalapú kommunikációját, valamint távoli elérését, így a menedzsment-rendszeren keresztül felügyelhetőek például a fizetési- és tagsági funkciók, illetve az árszabás. Ennek köszönhetően az esetleges hibák túlnyomó többsége is online, távdiagnosztika segítségével észlelhető, illetve feloldható, csökkentve ezzel a szervizköltségeket és a kiesett üzemidőt.

A tervek szerint legalább 150 töltő az év végére üzemelni fog, a fennmaradókat pedig 2024 februárjáig szállítják le.

A Siemens SICHARGE D nagyteljesítményű töltőjét nem csak technológiája miatt ismerték el: az év elején 56 ország 11 ezer jelentkezője közül a megkapta a rangos formatervezői díjat, az iF Design Award 2023-at.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés