Connect with us

Hirdetés

technokrata

A vállalatok automatizálással proaktívan azonosítják

vállalati

Ipar

A vállalatok automatizálással proaktívan azonosítják

A vállalatok automatizálással proaktívan azonosítják

És automatikusan megoldják – a potenciális informatikai incidenseket, még mielőtt azok bekövetkeznének

Szabó János, a Kyndryl Magyarország ügyvezető igazgatója szerint az üzleti vezetők számára nem idegenek az egymással versengő prioritások.

Akár a bevételek növelésére, az ügyfelek elégedettségének javítására vagy az új piaci lehetőségek megragadására összpontosítanak, a vállalat informatikai működésének dinamikusnak és a folyamatosan változó környezetre reagálónak kell lennie.

Ha azonban ezeket a célokat az IT-kiadások fenntartása vagy csökkentése mellett próbálják elérni, az korlátozhatja a növekedési lehetőségeket. Nem meglepő tehát, hogy a vállalatok egyre nagyobb mértékben fektetnek be az automatizálásba és a mesterséges intelligenciába az IT-üzemeltetésben (AIOps).

A Kyndryl és az IDC nemrégiben készült tanulmánya szerint a vállalatok még az általános IT-büdzsé fenntartása vagy csökkentése mellett is többet terveznek költeni az automatizálásra és az AIOps-re a következő két évben: Míg a tanulmányban részt vevő vállalatok több mint 70%-a azt mondta, hogy a következő időszakban fenntartja vagy csökkenti az általános IT-kiadásokat, ugyanezen cégek 63%-a nyilatkozott úgy, hogy növelni fogja az automatizálásra szánt pénzügyi keretet – a legtöbbjük legalább 10-20%-kal emelve az erre szánt büdzsét.

Az automatizálás előnyei az üzleti életben

A Kyndryl Advanced Delivery megközelítésének célja, hogy segítse ügyfeleinket e célok elérésében. Az Advanced Delivery lehetővé teszi a cégek az informatikai képességeik automatizáltak, összehangoltak és intelligensek legyenek. A megoldás kulcsfontosságú technológiáinkat, a Kyndryl Bridge-et és az intelligens automatizálást kombinálja dedikált és célzott szakértői csapatokkal, amelyek integrálódnak az ügyfél szervezetével is.

A technológia és az emberalapú támogatás e kétirányú megközelítése a lehető legtöbbet hozza ki a szakértői tudásból, és fenntartja szoros ügyfélkapcsolatainkat. Ma már több millió alkalmazást és IT-összetevőt, sok exabájtnyi tárhelyet kezel a Kyndryl. Az ilyen léptékű projekt- és üzemeltetési környezet adja a tapasztaltot, melyet kiaknázva kritikus információkat nyújtunk az AIOps-technológiánkba tanításához, és amely révén kialakítjuk a szükséges lépések automatikus megtételéhez szükséges utat.

Proaktívak akarunk lenni – ideális esetben megjavítjuk, mielőtt elromlik

A Kyndryl Bridge fejlett képességei segítenek pontosan meghatározni és előre jelezni, hogy mikor és hol fog bekövetkezni incidens egy IT-környezetben, majd megteszik a szükséges megelőző intézkedéseket. A tavaly szeptemberi bevezetése óta a Kyndryl Bridge első ügyfelei máris 75%-os nagyságrendű csökkenést értek el az incidensek számában.

Emellett tapasztalataink azt mutatják, hogy az informatikai környezetben az élettartamuk végére érkező eszközök kockázatosak, és gyakran nagyban hozzájárulnak az informatikai környezetek problémáinak kialakulásához. A Kyndryl Bridge AIOps technológiája valós idejű jelentést és előrejelzést biztosít az élettartamuk végéhez közeledő hardverekre és szoftverekre vonatkozóan. Ez a proaktív azonosítás biztosítja a jobb büdzsé-tervezést, rangsorolja a felhőmigrációs projekteket, és azonosítja a további kiadásokra vonatkozó beruházási célokat.

Egy másik nehéz terület az informatikában az úgynevezett “legjobb gyakorlatok” összehangolása. A Microsoft, a VMWare, az SAP és mások gyártók folyamatosan új, a legjobb gyakorlatnak megfelelő elvárásokat és konfigurációkat tesznek közzé hardvereik, operációs rendszereik és szoftvereik számára. Ezeken felül a Center for Internet Security (CIS) és más szervezetektől érkező biztonsági és megfelelőségi ajánlásokkal is egyre nehezebb lépést tartani az informatikai környezet működtetése során.

Mivel a javasolt konfigurációktól való eltérés idővel megtörténik, célunk a legjobb gyakorlatok 90%-os vagy annál jobb összehangoltságának fenntartása. Házirend-alapú automatizálási technológiát használunk annak biztosítására, hogy az elvárt beállításoktól való eltérések automatikusan javításra kerüljenek, amikor észleljük őket.

A Kyndryl célja egyszerű: biztosítani, hogy az IT-környezettel való interakciók legalább 95%-a automatizálással történjen. Legyen szó olyan felhasználási esetekről, mint egy szolgáltatási kérés teljesítése, egy változás lebonyolítása, egy incidensre való reagálás, vagy az egymást gerjesztő események bekövetkezésekor az automatikusan induló protokollokvégrehajtása – hiszünk abban, hogy automatizálásunk a legjobb eredményt tudja elérni.

A megfelelő automatizálási partner megtalálása

A legújabb tanulmányok szerint a vállalatok mindössze 20%-a tartja magát “érettnek” az automatizálás terén. E csoporton belül 70% jelezte, hogy harmadik fél nélkül nem tudná elérni ezt a státuszt, tehát a partnerség a siker legfontosabb tényezője.

Ez az a terület, ahol a Kyndryl kiemelkedik. A Kyndryl Advanced Delivery automatizálással és a Kyndryl Bridge AIOps technológiájaval képes proaktívan azonosítani a problémákat, automatikusan kijavítani azokat és házirend-alapú védőkorlátokat bevezetni, amelyek biztosítják az Ön kritikus IT- és alkalmazáskörnyezetétnek működését.

Tudjuk, hogy informatikai incidensek megtörténnek.  Mi felkészültünk arra, hogy ebben az esetben gyorsan minőségi válaszokat adjunk. Ez jelentheti a különbséget egy átmeneti és pillanatnyi szolgáltatási zavar vagy egy olyan üzleti katasztrófa között, amely akár újsághírként köszönhet vissza rontva ügyfeleink piaci megítélését.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés