Connect with us
Hirdetés

technokrata

Meltio M450 fémnyomtató először az Ipar Napjain!

Meltio M450 fémnyomtató

Ipar

Meltio M450 fémnyomtató először az Ipar Napjain!

Meltio M450 fémnyomtató először az Ipar Napjain!

Robotkarból és CNC-ből fémnyomtató a Meltio megoldásával

A Meltio 3D fémnyomtatói a felrakó hegesztőgépekhez hasonló elven képesek porral vagy huzallal nyomtatni fémalkatrészeket. A technológia egy kompakt felrakófejbe csomagolva akár CNC berendezésekbe vagy robotkarra is felszerelhető, ezáltal kitárja a kaput a megfizethető hibrid gyártás és a nagyméretű fémnyomtatás széleskörű elterjedése előtt.

A Meltio által fejlesztett irányított energia lerakásos (Directed Energy Deposition, DED) additív technológia a lézeres felrakó hegesztésen alapul. A technológia elsősorban a huzal köré épül, amely a legbiztonságosabb, legtisztább és legolcsóbb fém alapanyag a piacon. A Meltio fémnyomtató megoldása önálló egységként, valamint CNC gépekbe és ipari robotkarokra is integrálható rendszerként is elérhető. A CNC integrációt hibrid gyártáshoz, összetett geometriák egyetlen fogásból való 3D nyomtatásához és megmunkálásához, míg a robotintegrációt nagy alkatrészek költséghatékony gyártásához ajánlják. A zökkenőmentes integrációt fejlett vezérlőmodul segíti.

A DED fémnyomtató eljárás előnyei a kedvező árú alapanyag, a gyorsaság, valamint robotkarra szerelve a méretkorlát hiánya, a többtengelyes gyártás vagy a meglévő alkatrészre nyomtatás lehetősége. A robusztus nyomtatófej képes akár többféle huzal vagy fémpor alapanyag egyidejű feldolgozására, egyedi kombinációjára is. Emellett ki kell emelni, hogy a DED additív technológia kifogástalan szerkezeti minőségű, teljesen tömör alkatrészeket eredményez.

A technológiai előnyei többféle hatékony iparági alkalmazásra adnak lehetőséget. A különböző ötvözetek laboratóriumi kutatásától kezdve, előgyártmányok, prototípusok, öntőformák nyomtatásán át a gyors alkatrészpótlásig alkalmazzák már világszerte a Meltio megoldását. Nemrég az amerikai haditengerészet is Meltio fémnyomtatót telepített a USS Bataan hadihajóra. A hibrid fémnyomtatási technológia a hajó fedélzetén lehetővé teszi a tengerészek számára a helyszíni alkatrészpótlást, ezáltal maximalizálja az operatív rendelkezésre állást, és csökkenti az ellátási láncok kockázatát.

Magyarországon a Meltio M450 fémnyomtató első ízben az Ipar Napjain, a hazai disztribútor, a FreeDee Kft. standján lesz megtekinthető. Az érdeklődők a kiállításon élőben szemügyre vehetik a berendezést, a rendszerrel készült munkadarabokat és érdeklődhetnek a robot és CNC integrációról. Az integrációban a FreeDee partnere a több mint 20 év ipari automatizálási tapasztalattal rendelkező Econ Engineering Kft.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés