Connect with us

technokrata

Meltio M450 fémnyomtató először az Ipar Napjain!

Ipar

Meltio M450 fémnyomtató először az Ipar Napjain!

Meltio M450 fémnyomtató először az Ipar Napjain!

Robotkarból és CNC-ből fémnyomtató a Meltio megoldásával

A Meltio 3D fémnyomtatói a felrakó hegesztőgépekhez hasonló elven képesek porral vagy huzallal nyomtatni fémalkatrészeket.

A technológia egy kompakt lerakófejbe csomagolva akár CNC berendezésekbe vagy robotkarra is felszerelhető, ezáltal kitárja a kaput a megfizethető hibrid gyártás és a nagyméretű fémnyomtatás széleskörű elterjedése előtt.

A Meltio által fejlesztett irányított energia lerakásos (Directed Energy Deposition, DED) additív technológia a lézeres fémfelrakáson alapul. A technológia elsősorban a drót köré épül, amely a legbiztonságosabb, legtisztább és legolcsóbb fém alapanyag a piacon. A Meltio fémnyomtató megoldása önálló egységként, valamint CNC gépekbe és robotberendezésekbe is integrálható rendszerként is elérhető. A CNC integrációt hibrid gyártáshoz, összetett geometriák egyetlen folyamatlépésben való 3D nyomtatásához és megmunkálásához, míg a robotintegrációt nagy alkatrészek költséghatékony gyártásához ajánlják. A zökkenőmentes integrációt fejlett vezérlőmodul segíti.

A DED fémnyomtató eljárás előnyei a kedvező árú alapanyag, a gyorsaság, valamint robotkarra szerelve a méretkorlát hiánya, a többtengelyes gyártás vagy a létező alkatrészre nyomtatás lehetősége. A robosztus nyomtatófej képes akár többféle huzal vagy fémpor alapanyag egyidejű feldolgozására, egyedi kombinációjára is. Emellett ki kell emelni, hogy a DED additív technológia kifogástalan szerkezeti minőségű, teljesen tömör alkatrészeket eredményez.

A technológiai erősségei többféle hatékony iparági alkalmazásra adnak lehetőséget. A különböző ötvözetek laboratóriumi kutatásától kezdve, előgyártmányok, prototípusok, öntőformák nyomtatásán át a gyors alkatrészpótlásig alkalmazzák már világszerte a Meltio megoldását. Nemrég az amerikai haditengerészet is Meltio fémnyomtatót telepített a USS Bataan hadihajóra. A hibrid fémnyomtatási technológia a hajó fedélzetén lehetővé teszi a tengerészek számára a helyszíni alkatrészpótlást, ezáltal maximalizálja az operatív rendelkezésre állást, és csökkenti az ellátási láncok kockázatát.

Magyarországon a Meltio M450 fémnyomtató első ízben az Ipar Napjain, a hazai disztribútor, a FreeDee Kft. standján lesz megtekinthető. Az érdeklődők a kiállításon élőben szemügyre vehetik a berendezést, a rendszerrel készült nyomtatásokat és érdeklődhetnek a robot és CNC integrációról. Az integrációban a FreeDee partnere a több mint 20 év ipari automatizálási tapasztalattal rendelkező Econ Engineering Kft.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés