Connect with us

technokrata

A Festo a klímasemlegesség felé vezető úton

Ipar

A Festo a klímasemlegesség felé vezető úton

A Festo világszerte már hét napelemes rendszerrel rendelkezik, ebből kettő az esslingeni központban található (itt az Automation Center). (Kép: Festo SE & Co. KG)

A Festo a klímasemlegesség felé vezető úton

Az automatizálási technológia esslingeni gyártója jelentősen csökkenti a CO₂-lábnyomát.

“A Festo a következő két évben jelentősen csökkenteni fogja CO2-lábnyomát. Ennek eredményeképpen 2023 végére valamennyi termelési és logisztikai telephelyünk, valamint a németországi értékesítési irodák és az esslingeni vállalati központ CO2-semleges lesz” – magyarázza a Festo igazgatótanácsának elnöke, Dr. Oliver Jung, a munkatársakhoz intézett év végi beszédében.

Dr. Oliver Jung, Festo

Dr. Oliver Jung, Festo

Az Igazgatóság kiterjedt beruházásokról és felszabadított költségvetési forrásokról döntött annak érdekében, hogy a Scope1 és Scope2 kibocsátások (saját energiatermelés és -beszerzés a Greenhouse Gas Protocol szerint) semlegesítése megvalósítható legyen.

A tervezett intézkedéseket négy fő területen hajtják végre:

  • A termelés energiahatékonyságának javítása. A jövőben az új épületeket is úgy tervezik, hogy a légkondicionálás tekintetében CO2-semlegesek legyenek.
  • A vállalat saját megújuló energiatermelésének fotovillamos bővítése jelentősen csökkenteni fogja a külső forrásokból vásárolt villamos energia mennyiségét.
  • Hasonlóképpen, a 100%-os zöldáramra való áttérés is megvalósításra kerül.
  • A következő években pedig világszerte a Festo összes ingatlanában ökológiailag ésszerű kompenzációs projekteket hajtunk végre a meglévő fűtési rendszerek és a járműpark elkerülhetetlen átállási időszakainak áthidalására.

Vállalati felelősségvállalás: Az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak megfelelő cselekvési területek a Festo-nál.

A Festo a saját fenntarthatósági stratégiáját az ENSZ stratégiai fejlesztési céljai (SDG-k) mentén alakította ki, és szilárdan rögzítette a 2025-ös vállalati stratégiájában. A Festo úgy véli, hogy az automatizálás és a műszaki oktatás területén nyújtott szolgáltatási palettája jó úton halad afelé, hogy fenntartható, innovatív és versenyképes megoldásokat kínáljon ügyfeleinek.

Ebben az összefüggésben az úgynevezett Scope3 kibocsátások (azaz a saját területünkön kívüli upstream és downstream kibocsátások) egyre fontosabb szerepet fognak játszani. Itt egyrészt a beszerzésből és a logisztikából, másrészt a termékeink ügyfelek általi felhasználásából származó kibocsátásokat vesszük figyelembe. A Festo termékek használat közbeni energiafogyasztásának csökkentése a kutatás-fejlesztési tevékenységünk középpontjában áll. Ennek érdekében a 2022-es hannoveri vásáron úttörő innovációkat mutatunk be ügyfeleinknek.

A legnagyobb napelemes rendszer a kínai Jinan üzemben található. (Kép: Festo SE & Co. KG)

A klímasemlegességhez vezető úton az ipar egésze kulcsszerepet fog játszani. A digitalizáció, a mesterséges intelligencia, az automatizálás, a fenntartható energiakoncepciók és az ellenálló infrastruktúrák kölcsönhatásában új megoldások születnek majd. Ehhez kapcsolódóan a változó képesítési követelmények új lendületet adnak a műszaki oktatásnak is. A Festo úgy véli, hogy ideális helyzetben van ahhoz, hogy kivegye a részét a klímasemleges jövőből.

Barcelonában 2008 óta létezik homlokzati napelemes rendszer a helyi leányvállalat épületén. (Kép: Festo SE & Co. KG)

A CO2-semlegességre vonatkozó döntésével a Festo családi vállalatként felelősséget vállal, és hozzájárul az emberiség előtt álló legnagyobb feladat, az éghajlatváltozás és annak következményei elleni küzdelem megoldásához.

“Meggyőződésünk, hogy az üzlet és az ipar ökológiai átalakítása iránti elkötelezettségünk értelmes orientációt nyújt mindannyiunk számára, egyben széles körű lehetőségeket is kínál”

– mondja Dr. Oliver Jung, az igazgatótanács elnöke.

www.festo.hu

További Ipar

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

SmartPhone

Komoly gépelési hiba a Sony-nál

2022. június 10. péntek

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu