Connect with us

Hirdetés

technokrata

Akár 600 kg-ot is elbír ez az 5G-s önvezető targonca

telekom

Ipar

Akár 600 kg-ot is elbír ez az 5G-s önvezető targonca

Akár 600 kg-ot is elbír ez az 5G-s önvezető targonca

Éles termelésbe állítottak ipari megoldásokat 5G-képes, privát mobil adathálózaton a BorgWarner oroszlányi gyárában – közölte a hálózatot üzemeltető Magyar Telekom.

A Telekom privát mobil adathálózatát és a T-Systems arra fejlesztett ipari megoldását már valós gyártási körülmények között tesztelik a BorgWarner Oroszlány Kft. telephelyén: a turbófeltöltőket gyártó üzemben munkába állították az automata, vezető nélküli targoncát, amely a hatékonyabb anyagmozgatást segíti elő. Emellett a belső logisztika más területén, valamint a gyártásvezérlésben is tesztelik az üzem egyedi igényei alapján létrehozott privát mobil adathálózatot (campus network), amely jelenleg a 4G/LTE technológián működik, de készen áll a későbbiekben az 5G hálózatra való átállásra is.

„A nyilvános hálózatoknál megbízhatóbb és magasabb minőségű szolgáltatások biztosíthatók a privát mobilhálózatokon, amely jobban megfelel a rendkívül gyorsan fejlődő ipari és agrár ágazat igényeinek – gondoljunk itt akár az elvárt magas rendelkezésre állásra vagy az alacsony késleltetésre”

– magyarázta Gonda Gábor, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója. Szerinte a privát mobilhálózatok megjelenése jelentősen felgyorsíthatja az Ipar 4.0 megoldások terjedését, ami a jövőben fontos tényező lesz a versenyképesség terén.

A közlemény emlékeztet: a vállalatcsoport tavasz óta kínál Magyarországon elsőként kereskedelmi szolgáltatásként privát (nem nyilvános) mobil adathálózatot üzleti ügyfelei számára. A campus network egyszerre teszi elérhetővé a gyors és rugalmas 4G és/vagy 5G kapcsolatot például egy üzemben, ugyanakkor a hálózatot az ügyfelek speciális igényeire szabja, a nyilvános hálózatról leválasztva azt. Az ügyfél telephelyén az ügyfél igényei szerint építik ki a privát mobil adathálózati infrastruktúrát, és azt szolgáltatási szerződésben meghatározott egyedi paraméterek – pl. lefedettség, kapacitás, adatsebesség, késleltetés, rendelkezésre állás, megbízhatóság – mentén biztosítja a szolgáltató.

A Telekom ismertetése szerint olyan alkalmazások válnak ezáltal elérhetővé a privát hálózat területén belül, mint például okos robotok, kiterjesztett és virtuális valóságra (AR/VR) alapuló alkalmazások, önvezető járművek (AGV), távvezérlés.

Forrás: HVG

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés