Connect with us

technokrata

Siemens technológiával lesz klímasemleges az alpesi fürdő

siemens

E-Környezetvédelem

Siemens technológiával lesz klímasemleges az alpesi fürdő

Siemens technológiával lesz klímasemleges az alpesi fürdő

Ausztria egyik legnagyobb gyógyfürdője a Siemens okos infrastruktúrájával üzemeltetési költségeit és szénlábnyomát is csökkenti.

Az Alpentherme Gastein és a Siemens Smart Infrastructure nemrég fejezte be modernizációs projektjét, amelyben a spa és wellness, sport és fitnesz, valamint gyógyászati és rehabilitációs szolgáltatásokat kínáló fürdő csúcstechnológiás létesítménnyé alakult. Az 1,7 millió eurós beruházás a felek technológiai és épületfelügyeleti korszerűsítést célzó, hosszú távú együttműködésének legújabb fejlesztése, amellyel az Alpentherme Gastein továbbnövelte energiahatékonyságát, és közelebb került a klímasemlegességhez.

Frissítették és átalakították többek között a hidronikus fűtés teljes rendszerét és a fedett medencék szellőztetését is a munkálatok során. A korszerűsítésnek köszönhetően a hidronikus rendszer a hőenergia nagyobb részét alacsony hőmérsékletű hőpumpákkal állítja elő, és a hulladékhő hasznosításával csökkenti a fűtés költségeit. A 36 ezer négyzetméteren elterülő fürdő ezzel a megoldással éves szinten mintegy 82 ezer eurót takarít meg, és közel 370 tonnával csökkenti széndioxid-kibocsátását.

Az Alpentherme Gastein máris megcélozta a teljesen klímasemleges működés elérését. Megújuló energiaforrások, termálvíz és zöld árammal meghajtott hőpumpák használatával például teljesen szénmentes hőellátásra fog áttérni. A cél eléréséhez a fürdő épületautomatizálását a Siemens meglévő monitorozó és vezérlő technológiáján fejlesztette tovább, és az épületfelügyelet folyamatait a jövőben a Desigo CC-vel fogja vizualizálni és optimalizálni. A megoldás alkotja az okos épületinfrastruktúra gerincét, felhasználóbarát, nyílt, nagy teljesítményű, mindig naprakész platformot biztosít a különböző energiatermelők egymás közti kommunikációjához, amivel egyszerre növeli a hatékonyságot, a megbízhatóságot és a biztonságot.

Műszaki rendszereinek folyamatos optimalizálásához, a teljesítmény és az energiahatékonyság fokozásához az Alpentherme Gastein a Siemens Navigator megoldásával fogja feltérképezni és kiértékelni az energiafogyasztás mintáit és az üzemelés eseményeit, helyzeteit. A Siemens Navigator a létesítmény és a karbantartás adatait és információit a teljesítményadatokkal veti össze, így észleli a szükségtelen fogyasztást, és lehetővé teszi az energiapazarlás gyors megszüntetését.

A mindössze tíz hónap átfutással megvalósított modernizációs projektben a Siemens épületautomatizációs szakemberei a fejlett technológiát a fürdővendégek zavartalanul és maximálisan jó közérzetével ötvözték. A bevezetett megoldásokat mostantól továbboptimalizálják, hogy az Alpentherme Gastein Ausztria egyik első, nulla kibocsátású fürdőjévé váljon.

További E-Környezetvédelem

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

apple

SmartWatch

Az új Apple Watch gyakorlatilag olyan, mint a régi

2022. augusztus 12. péntek
polikarbonát

Smart home

Amit a polikarbonát lemez használatáról tudni kell

2022. augusztus 12. péntek
TE Connectivity
casio

SmartWatch

A motorsportok szerelmeseinek szánták ezeket az órákat

2022. augusztus 4. csütörtök
mobilfox

Kütyük

Teljesen megújult a Mobilfox

2022. augusztus 2. kedd

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu