Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Lime 2030-ig 100 százalékban zéró emisszióssá teszi járműparkját

Lime

E-Környezetvédelem

A Lime 2030-ig 100 százalékban zéró emisszióssá teszi járműparkját

A Lime 2030-ig 100 százalékban zéró emisszióssá teszi járműparkját

A piacvezető globális mikromobilitás-szolgáltató csatlakozik az EV100-hoz, hogy felgyorsítsa az átállást az elektromos megoldásokra

A Lime piacvezető globális közösségi e-rollermegosztóként a mai napon olyan eszközpark kialakítására tett vállalást 2030-ig, amelynek üzemeltetése 100 százalékban nulla károsanyag-kibocsátással jár, így felgyorsítva a villamos energiára való áttérést, ami együtt jár a mikromobilitási iparág megújításával.

A kötelezettségvállalással a Lime lesz az első globális mikromobilitási szolgáltató, amely csatlakozik a The Climate Group EV100-hoz.

“A Lime egy tisztán elektromos megoldáson alapuló mikromobilitási társaságként vállalja, hogy 100 százalékban elektromos járművekkel valósítja meg üzemeltetését. Ezzel új fejezetet nyitunk az éghajlatváltozás elleni küzdelmünk történetében”

– mondta Joe Kraus, a Lime elnöke.

“Új megoldásokra koncentrálunk, amelyek nulla szén-dioxid-kibocsátású jövőt jelentenek, és ma hoznak változást egy zöldebb holnap érdekében.”

A társaság a következő évtizedben átalakítja az összes tulajdonában lévő és bérelt járművét, leginkább a kis furgonokat, hogy elektromos és megújuló energiával vagy elektromos rásegítővel működjenek. A teljes átállást a vállalat várhatóan már jóval a 2030-as EV100-as célkitűzés előtt teljesíti. A Lime már megkezdte egyes piacokon az eszközpark átalakítását teljesen elektromos flottára, ideértve Párizst is, ahol minden járműve teljesen elektromos meghajtású lesz már a tavasz végéig.

„Gratulálunk a Lime-nak az EV100-hoz való csatlakozáshoz”

– mondta Helen Clarkson, a The Climate Group vezérigazgatója.

“A Lime egy kiváló példa arra, hogy egy vállalat, amely a globális klímaválsággal veszi fel a harcot, lecseréli a működéséhez elengedhetetlen járműveit 2030-ra teljesen elektromos eszközökre. Az ilyen vállalások és átalakítások fontos lépések a fenntartható közlekedésre való áttérés felé vezető úton; több olyan nagyvállalatra volna szükségünk, akik követik a példát.”

A világ szén-dioxid-kibocsátásának 25 százalékáért a közlekedési ágazat felelős, amely a leggyorsabban növekvő tényező az éghajlatváltozás elősegítésében. Az Egyesült Nemzetek Szervezetének becslése szerint a világ népességének 68 százaléka 2050-re városokban él majd, és a megnövekedett városi forgalommal és szennyezettséggel együtt kell reagálni az éghajlati válság kezelésére.

A Lime kötelezettségvállalása az EV100 révén éves jelentési kötelezettségeket is tartalmaz. Az The Climate Group megköveteli a tagoktól, hogy a csatlakozástól számított egy éven belül nyújtsanak be egy elektromos áramlási ütemtervet, rendszeres frissítésekkel és elszámoltathatósággal ahhoz, hogy 2030-ig vagy annál hamarabb elérjék a teljes elektromos átállást.

Lime: 100 százalékban nulla károsanyag-kibocsátással működő járműpark 2030-ig

  • Teljesen elektromos járműpark: A Lime kötelezettséget vállal arra, hogy 2030-ig teljes egészében elektromos járműparkot alakít ki mind a saját, mind a kölcsönzött közlekedési eszközök esetében. Arra számítanak, hogy a váltást a tervezett 10 évnél hamarabb végre tudják hajtani; néhány piacon azonnal megkezdik az átállást;
  • Infrastruktúra-kapacitás: Új raktárakat jelölnek ki, amelyek biztosítják a töltéshez szükséges infrastruktúrát és kapacitást. A Lime felülvizsgálja a jelenlegi hálózatát és ezentúl az új stratégiának megfelelően olyan raktárakat választ, amelyek eleget tesznek az elektronikai átálláshoz szükséges kapacitási igényeknek;
  • Irányelvek és érdekképviselet: Múlt hónapban a Lime bejelentette, hogy alapító tagként csatlakozik a Ceres Vállalati Elektromos Jármű Szövetséghez, hogy a támogató irányelvek, infrastruktúra és a kibővített ellátás ügyeit képviselve előremozdítsa az elektromos járművek vállalati használatának széleskörű terjedését. A Lime csatlakozik a szervezet Végrehajtó Bizottságába;
  • Alternatívák a nulla károsanyag-kibocsátásra: A Lime bevezette helyi flottamenedzsment-stratégiájába a nulla károsanyag-kibocsátású járműveket, amelyek a működésükhöz, rollerek és egyéb eszközök szállításához szükségesek;
  • 100 százalékban megújuló energia: Ma a Lime rollereit 100 százalékban megújuló energiaforrásokkal, a világ minden tájáról érkező szél-, nap- és vízenergiával tölti fel. A cég vállalja, hogy ezentúl minden rollerét és robogóját megújuló energiaforrásokkal tölti, beleértve az egyre növekvő belső műveleti flottájukat is.

“Hiszünk abban, hogy az elektromos mobilitásé a jövő. Naponta több ezer embert szállítunk elektromos eszközökkel. Szeretnénk, ha a saját közlekedésünk is elektromossá válna“

mondta Andrew Savage, a Lime fenntarthatóságért felelős vezetője.

Tapasztalt vállalatként keményen dolgozunk azon, hogy minden fejlesztésünk a nulla károsanyag-kibocsátás felé vezessen.”

A világ számos pontján mintegy 67 haladó szellemiségű cég dolgozik az EV100 keretein belül azért, hogy megalapozza az elektromos járművek iránti keresletet, és egyértelmű jelzést küldjön a piacnak. A Lime felelőssége, hogy a mozgalom élére állva az elektromos közlekedést tegye alapértelmezetté.

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés