Connect with us

technokrata

Kínában felavatták a világ legnagyobb légtisztítóját

E-Környezetvédelem

Kínában felavatták a világ legnagyobb légtisztítóját

Kínában felavatták a világ legnagyobb légtisztítóját

Az építmény 100 m magas és elképesztő eredményeket proodukál

Korunk egyik legnagyobb problémája a szmog. Magyarországon szerencsére ritkán találkozunk olyan szintű légszennyezettséggel, hogy ez hirtelen problémát okozna, bár az köztudott, hogy a fővárosban élni nem egy tüdőbarát dolog, ha van is baj, egy pár napos forgalomkorlátozás meg szokta oldani a problémát.

tower-at-night

Kínában teljesen más a helyzet, hiszen ők minden nap, minden percében küzdenek a városi szmoggal, erre próbál megoldást kínálni ez a hatalmas légtisztító. Mivel olyan szintű a probléma, hogy alig lehet látni már a nagyvárosokban, ezért mindenképp kellett találni egy korszerű és innovatív megoldást a problémára, hiszen a halálesetek körülbelül 17%-a légszennyezettségnek köszönhető. – írja a HVG

Sajnos az elektromos autók még nem annyira elterjedtek, hogy megoldják a gondot, úgyhogy most egy hatalmas kültéri légtisztítóval próbálkoznak, ráadásul egyből nagy sikerrel, hiszen 15%-al csökkent is a légszennyezettség a bekapcsolás után. Egyébként maga a masina napenergiával működik és egész évben képes lesz ellátni a feladatát.

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu