Connect with us

technokrata

Az ABB leszállította Dániában az első városi akkumulátoros energiatárolási megoldást

E-Környezetvédelem

Az ABB leszállította Dániában az első városi akkumulátoros energiatárolási megoldást

Az ABB leszállította Dániában az első városi akkumulátoros energiatárolási megoldást

A villamosenergia-hálózatra kapcsolódó akkumulátoros energiatároló rendszer a nap 24 órájában 60 háztartást képes ellátni árammal

Az ABB bejelentette, hogy sikeresen üzembe helyezték Dánia első városi energiatároló rendszerét. A lítium-ion akkumulátorra alapozott energiatároló rendszert (BESS) Koppenhága Nordhavn kikötői kerületében beintegrálják a helyi villamosenergia-hálózatba. A rendszert a Radius DONG Energy villamosenergia-hálózati divíziója részére helyezték üzembe.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy olyan innovatív rendszert építettünk ki, amely növeli az áramellátás biztonságát, és elősegíti, hogy Dánia integrálni tudja a megújuló energiaforrásokat. Ez is jól példázza az ABB azon stratégiáját, hogy ökohatékony és innovatív megoldásokat tudjon szállítani az energiaszektor számára. Az intelligens megoldásokra épülő energetikai forradalom egyik meghatározó szereplőjének számító ABB úgy véli, hogy az energiatároló megoldások kulcsfontosságú szerepet játszanak a jövő villamos hálózataiban, és jelentősen hozzájárulnak a megújuló energiák hatékonyon felhasználásához.”

– mondta Giandomenico Rivetti, az ABB Energetikai Hálózatok divíziójához tartozó Nagyfeszültségű Termékek részlegének vezetője.

Az akkumulátoros tárolási rendszer jelentős alkotóeleme lesz annak az energiarendszernek, amelyben a megtermelt villamos energia nagyobb része nap- és szélerőművekből származik majd. Mivel a megújuló energia termelése kevésbe tervezhető előre, a tárolási rendszer kulcsfontosságú szerepet kap az energiaellátásban. Az ABB rugalmas és moduláris rendszere különböző célokra is alkalmas, így pl. lehetővé teszi a csúcsterhelések csökkentését és a hálózati frekvencia stabilitását.

„Az akkumulátoros tárolásnak a nordhavni rendszerbe integrálásával lehetőségünk nyílik arra, hogy többet ismerjünk meg az új technológiai megoldás és a piaci mechanizmus, valamint a villamosenergia-hálózat kölcsönhatásról. Arra számítunk, hogy az akkumulátoros technológia hosszabb távon csökkenti a villamos hálózat terhelését, és elősegíti annak költséghatékonyabb üzemeltetését.”

– mondta Knud Pedersen, a Radius igazgatótanácsának elnöke.

Az akkumulátoros energiatároló rendszer annak az „EnergyLab Nordhavn” elnevezésű projektnek a része, amelyet Koppenhága Nordhavn kerületében valósítottak meg. A projekt célja, hogy kifejlesszék és bemutassák a jövő energetikai megoldásait. A projekt keretében olyan ismereteket szeretnének gyűjteni, amelyek segítségével nagy mennyiségű megújuló energiát integráló, rugalmasabb és fenntarthatóbb villamosenergia-hálózat valósítható meg. Ezek a megoldások kulcsfontosságúak annak a nagyratörő célkitűzésnek az elérésében, hogy 2025-re Koppenhága a világ első szén semleges fővárosává váljon.

Az „EnergyLab Nordham – új városi energetikai infrastruktúrák” elnevezésű kezdeményezés egy négy éves időtartamú projekt, amelynek keretében a jövő energetikai megoldásait kívánják kifejleszteni. A projekt Nordhavn kerületre alapozva azt kívánja bemutatni, hogy az áramellátás, a távfűtés, az energiahatékony megoldások és a villamos járművekre alapozott közlekedés ötvözésével intelligens, rugalmas és magas szinten optimalizált energetikai rendszer hozható létre. A projektben a következő szervezetek vesznek részt: Dán Műszaki Egyetem, Koppenhága önkormányzata, By&Havn, HOFOR Radius, ABB Balsev, Danfoss, Clean Charge, METOTHERM, Glen Dimplex és a PowerLab egységei. A projekt finanszírozását a Dán Energia Ügynökség is támogatja.

További E-Környezetvédelem

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung galaxy
TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin