Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pécsett terjeszkedik az egyik legsikeresebb magyar informatikai vállalat

gloster

e-Egészségügy

Pécsett terjeszkedik az egyik legsikeresebb magyar informatikai vállalat

Pécsett terjeszkedik az egyik legsikeresebb magyar informatikai vállalat

A Gloster 3 év alatt 70 fős fejlesztőközpont létrehozását tervezi a városban

Többségi tulajdont szerzett a Gloster a pécsi székhelyű Lanoga Kft.-ben, ezzel Szeged és Kecskemét mellett egy harmadik vidéki irodával is rendelkezni fog az egyik legdinamikusabban fejlődő hazai IT vállalat.

A Lanoga saját fejlesztésű, Medici nevű vállalatirányítási rendszerének köszönhetően vált meghatározó szereplővé az egészségügyi digitalizációban. A mostani akvizíció, amely már a kilencedik az elmúlt három évben, fontos szerepet játszik a Gloster nemzetközi, DAH régióban történő terjeszkedési terveiben: a pécsi iroda jelenlegi tevékenysége mellett a nemzetközi szoftverfejlesztést is támogatja majd, amelynek érdekében elsősorban szoftverfejlesztési területről várhatóan 50 szakember csatlakozik majd a pécsi irodához.

Hatvan százalékos tulajdonrészt szerzett a Gloster Infokommunikációs Nyrt. a Lanoga Kft.-ben. A 2009-ben alapított cég saját fejlesztésű szoftverekkel támogatja a hazai magánegészségügy szereplőit. A Lanoga legsikeresebb terméke a Medici elnevezésű vállalatirányítási rendszer, amelyet Európa vezető orvosdiagnosztikai szolgáltatói is használnak.

A tranzakció szorosan illeszkedik a Gloster 2025-ös stratégiájába, amelynek célja, hogy a régió világszínvonalú szoftverfejlesztő szolgáltatójává nője ki magát a cég. Az akvizíció eredményeként a Lanoga sikeres termékeinek fejlesztésével egyrészt erősíti a Gloster egészségügyi portfólióját, másrészt egy olyan informatikai kompetenciaközpont létrehozásába vág bele, ami a Gloster DAH-régióban történő jelenlétét támogatja.

“Nagyon sűrű az év vége nálunk: az előző héten vásároltuk fel a müncheni székhelyű G-plus Consulting GmbH-t, amivel a VW és az Audi közvetlen beszállítói lettünk. A Lanoga akvizíciója szervesen illeszkedik dinamikus növekedési terveinkbe: rendelkeznek saját, a portfóliónkba illő, már a piacon bizonyított termékkel, és a szellemiségük tökéletesen alkalmas rá, hogy egy nearshoring fejlesztőközpont létrehozásával Pécsről támogassák nemzetközi ambícióinkat”

– mondta el Szekeres Viktor a Gloster igazgatóságának elnöke a tranzakció kapcsán.

Az akvizíció után a cég Gloster-Lanoga Kft. néven folytatja tovább tevékenységét, ügyvezetője változatlanul Fischer Norbert lesz, aki egyben a Gloster pécsi fejlesztőközpontjának vezetője lesz, emellett a cégcsoport innovációs igazgatói pozícióját fogja betölteni. A helyi operáció a tervek szerint 50 fejlesztővel bővül három év alatt, amivel a helyi IT ökoszisztéma egyik legjelentősebb szereplőjévé válik.

“Óriási lehetőség ez a tágabban értelmezett régiós informatikai közösségnek – bár még mindig Budapest-fejnehéz a szakma, de a Lanoga jól mutatja, hogy az ország több pontján is adottak a feltételek, hogy világszínvonalú projektet építsünk. A Glosterbe történő beolvadásnak, illetve a 70 fős szoftverfejlesztő-központ létrehozásának köszönhetően minden korábbinál nagyobb lehetőséget kaptunk arra, hogy aktív szerpet játszunk a következő magyar IT sikertörténetben.”


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés