Connect with us

technokrata

Egy magyar tudós álhíreket terjeszt a vakcinákról

AFP

e-Egészségügy

Egy magyar tudós álhíreket terjeszt a vakcinákról

Egy magyar tudós álhíreket terjeszt a vakcinákról

Bardócz Zsuzsanna a Facebookra feltöltött videójában azt állítja, hogy a kínai vakcinát kivéve az összes többi „kísérleti génterápia”. A felvételt álhírként jelölte meg a tényellenőrző.

Megbukott az AFP tényellenőrzésén az a Facebook-videó, amelyben egy nyugalmazott magyar tudós, Bardócz Zsuzsanna beszél a koronavírus elleni vakcinákról, pontosabban arról, hogy a kínai oltást kivéve szerinte az összes vakcina “génterápiás eljárás”.

Bardócz az eredeti kutatási területe a “lektinek, antinutriensek, enzimgátlók, poliaminok, GMOk és bioaktív vegyületek hatása a bélrendszerre és a metabolizmusra”. Ez a hivatalos doktori oldalán is olvasható, ami az AFP szerint utoljára 2009-ben lett ellenőrizve.

A nyugalmazott kutató lét olyan anyagot is közleményként sorol fel a doktori oldalán, amelyek a Százak Tanácsa szervezet kiadásában jelentek meg. A Százak Tanácsa egy, a saját bevallásuk szerint a Polgári Magyarországért Alapítvány (a Fidesz pártalapítványa) által támogatott szervezet. A Telex hozzáteszi, hogy Bardóczot korábban a kormányközeli Echo TV-ben a Vidékfejlesztési Minisztérium tanácsadójaként aposztrofálták.

A bevezetőben már említett videóban Bardócz több félrevezető és megalapozatlan állítást tesz a Covid-oltásokkal kapcsolatban, de elsősorban az mRNS-technológiáról – közölte az AFP. A nő a felvételen azt állítja, hogy ez “egy emberiség elleni háború”, majd pedig arra kéri az embereket, hogy “ne meneteljenek vakon, birka módon a vágóhídra”.

Bardócz Zsuzsanna a videóban – amit egyébként több mint 17 ezren osztottak meg – azt is állítja, hogy a Covid-19 elleni vakcinák nem tekinthetők vakcinának, kivéve a kínait, mert szerinte csak az “elgyengített mikrobákat” tartalmazó vakcinák az igazi vakcinák.

Az AFP cikke szerint az az állítás, hogy az mRNS-vakcinák nem vakcinák, hamis, mert “az előállított fehérje pontosan ugyanaz, mint a legtöbb vakcinában” – írta Jeffrey Cirillo, a texasi A&M Orvosi Főiskola immunológia professzora az AFP-nek egy 2021 márciusában küldött e-mailben.

Forrás: HVG

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu