Connect with us

Hirdetés

technokrata

Otthoni mintavétel, laboratóriumi vizsgálat: újfajta koronavírus-tesztelés egy magyar diagnosztikai vállalkozástól

koronavírus

e-Egészségügy

Otthoni mintavétel, laboratóriumi vizsgálat: újfajta koronavírus-tesztelés egy magyar diagnosztikai vállalkozástól

Otthoni mintavétel, laboratóriumi vizsgálat: újfajta koronavírus-tesztelés egy magyar diagnosztikai vállalkozástól

Amerikai tudósok által kidolgozott módszert vezetett be hazánkban a több mint 20 éves tapasztalattal bíró Neumann Diagnostics

Érintésmentes, biztonságos, otthoni környezetben, önmintavétellel elvégezhető koronavírus tesztelési eljárást tett elérhetővé Magyarországon a Neumann Diagnostics. A Washington Egyetem vizsgálatai alapján 94%-os érzékenységű újfajta PCR (nukleinsav-alapú) vizsgálathoz kapcsolódó mintavételt bárki szaktudás nélkül otthonában elvégezheti, a levett mintát pedig egy professzionális humán diagnosztikai laboratóriumban elemzik ki. A páciens 36 órán belül e-mailben kap értesítést a teszt eredményéről.

A koronavírus-járvány elleni védekezés jelenlegi szakaszában, a társadalmi érintkezésre vonatkozó korlátozások fokozatos lazításával még fontosabbá válhat a tesztelés. A magyar Neumann Diagnostics ennek elősegítése érdekében, Magyarországon elsőként olyan új koronavírus vizsgálati szolgáltatást vezetett be, melynek keretében futárszolgálat által kiszállított mintavételi eszköz segítségével a páciens saját magán végezheti el orrnyálkahártyából a mintavételt, egy mellékelt útmutató segítségével. A mintát ezt követően a megrendelő egy központi, mintavételi helyen tudja leadni teljesen érintésmentesen.

A leadott minták kielemzését a laboratóriumi diagnosztika terén több mint 20 éves tapasztalattal bíró Neumann Diagnostics professzionális humándiagnosztikai partnerlaboratóriumában elemzik ki, majd a teszt eredményéről a páciens 36 órán belül, e-mailben kap értesítést.

A Neumann Diagnostics által meghonosított tesztelési eljárást amerikai tudósok dolgozták ki, és a módszer az USA-ban is egyre terjed. Ahogy fokozatosan újraindul a gazdaság és az élet eddig kényszerből hibernált területei, úgy válik egyre inkább kulcskérdéssé sokak számára a tesztelés. Azt látjuk, hogy erre a lakosság, és cégek részéről is egyre nagyobb az igény. Az általunk kínált módszer nagy előnye, hogy önmintavétellel zajlik, tehát jóval kisebb egészségügyi személyzet szükséges hozzá, mint egyéb eljárások esetében. Ezáltal a humán erőforrás kapacitás végessége nem jelent akadályt, így sokkal több teszt végezhető el adott idő alatt”

hívta fel a figyelmet Nyíri Miklós, a Neumann Diagnostics ügyvezető igazgatója.

A magyar biotechnológiai cég által kínált tesztelés nemcsak magánszemélyek, hanem vállalkozások, cégek számára is kiváló megoldás a munkavállalók esetleges fertőzöttségének vizsgálatára. Hiszen a gazdaság újraindulásával párhuzamosan várhatóan fokozatosan egyre többen térnek vissza távmunkából legalább részben irodai környezetbe.

94%-os érzékenységű PCR teszt

Az újfajta koronavírus vizsgálat a kórházban végzett PCR tesztekhez képest a Washington Egyetem vizsgálatai alapján 94%-os pontosságot biztosít, tehát nagyon megbízható. Az önmintavevőt az orvosi mintavevővel ellentétben nem szükséges annyira mélyre helyezni az orrüregben, a mintavételi mechanizmus így egyszerű, bárki által végezhető, kevésbé okoz fájdalmat, és otthoni környezetben, személyes érintkezés nélkül tudja elvégezni a páciens.  A PCR vizsgálat a vírus örökítő-anyagának kimutatására, a fertőzöttség legkorábbi igazolására alkalmas, a legnagyobb megbízhatósággal. Az új kutatás alapján az FDA, az amerikai Szövetségi Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal felvette ajánlásai közé az önmintavételes koronavírus tesztelést. A vizsgálatot a páciens online tudja megrendelni és itt tudja rendezni a szolgáltatás díját is (mely 22.670,- Ft + Áfa).

A Neumann Diagnostics a DPD futárszolgálattal működik együtt, mely szigorú protokoll alapján biztosítja a teljes érintésmentességet. A páciens az online megrendelést követően egy-két napon belül házhoz is kapja a mintavételi szettet. Az első érintésmentes mintaleadási pontot Budapesten, a XIII. kerületi Röppentyű utcában alakította ki a cég, mely a közeljövőben tervezi vidéki mintaleadási pontok kialakítását is az országos lefedettség biztosítása érdekében.

Több mint 20 éves diagnosztikai tapasztalat

A magyar tulajdonú Neumann Diagnostics több mint 20 éves laboratóriumi diagnosztikai tapasztalattal bír. A cég a korábbiakban már mintegy 10.000 otthoni mintavételes HPV vizsgálatot értékesített, speciális tapasztalattal bír tehát az önmintavételes diagnosztika területén is. A laboratórium jelenleg 100 minta vizsgálatát tudja elvégezni naponta, ez a szám az igények fényében a jövőben bővülhet.

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés