Connect with us

Hirdetés

technokrata

A koronavírus elleni védőoltás globális gyártását célzó együttműködést kötött az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem

koronavírus

e-Egészségügy

A koronavírus elleni védőoltás globális gyártását célzó együttműködést kötött az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem

A koronavírus elleni védőoltás globális gyártását célzó együttműködést kötött az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem

Az együttműködés célja, hogy a potenciális vakcina világszerte mindenki számára elérhető legyen

A koronavírus (COVID-19) elleni vakcina globális fejlesztését, gyártását és forgalmazását lehetővé tevő megállapodást kötött az AstraZeneca nemzetközi innovatív gyógyszergyártó vállalat és az Oxfordi Egyetem.

A megállapodás értelmében a Magyarországon is aktív AstraZeneca a védőoltás világszintű gyártásáért és forgalmazásáért lesz felelős.

Az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem 2020. április 30-án jelentette be az egyetem által fejlesztett SARS-CoV-2 okozta COVID-19 fertőzés megelőzését szolgáló potenciális rekombináns adenovírus vakcina globális továbbfejlesztésére és forgalmazására irányuló megállapodását.

Az együttműködés célja, hogy az Oxfordi Egyetem Jenner Intézete és az Oxfordi Vakcina Kutatócsoport által jelenleg is fejlesztett potenciális, ChAdOx1 nCoV-19 néven ismert vakcina széles tömegekhez juthasson el. A megállapodás keretében, az AstraZeneca az oltóanyag készítmény termékfejlesztéséért, a vakcina világszintű gyártásáért és forgalmazásáért lesz felelős.

Pascal Soriot, az AstraZeneca vezérigazgatója a megállapodás kapcsán hangsúlyozta:

„Mivel a COVID-19 (koronavírus) megbetegedés terjedése folyamatos a világban, ezért a vírus megállítására szolgáló vakcinára égető szükség van. Együttműködésünk összekapcsolja az Oxfordi Egyetem vakcinakutatás terén felhalmozott világszínvonalú szakértelmét az AstraZeneca globális termékfejlesztési, gyártási és forgalmazási kapacitásaival. Azt reméljük, hogy erőink egyesítésével fel tudjuk gyorsítani a vakcina globális elérhetőségét, hogy legyőzhessük a vírust és megvédhessük az emberiséget generációnk legveszélyesebb világjárványától.”

Az Oxfordi Egyetem által fejlesztett potenciális vakcina a múlt héten lépett a fázis I. klinikai vizsgálati szakaszba, amely során öt dél-angliai centrumban, 18-55 éves egészséges önkéntesekben vizsgálják a hatékonyságát és a biztonságosságát. A fázis I. vizsgálat eredményei a jövő hónapban várhatóak, míg a későbbi fázisú vizsgálatokra az év derekán kerülhet sor.

A teljes angol nyelvű sajtóközlemény  az AstraZeneca honlapján olvasható:
https://www.astrazeneca.com/content/astraz/media-centre/press-releases/2020/astrazeneca-and-oxford-university-announce-landmark-agreement-for-covid-19-vaccine.html

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés