Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hihetetlen mértékben befolyásolják az okoseszközök az egészséges életmódunkat

e-Egészségügy

Hihetetlen mértékben befolyásolják az okoseszközök az egészséges életmódunkat

Hihetetlen mértékben befolyásolják az okoseszközök az egészséges életmódunkat

Az életmódváltástól kezdve a személyi edzővel történő közös munka finomhangolásáig széles skálán mozognak a különféle kütyükben rejlő lehetőségek. Szakértői tanácsok kezdőknek és haladóknak.

Már az olcsóbb okoseszközök „kevésbé pontos” adataival is lehet komoly eredményeket elérni – hívja fel a figyelmet Erdei Lilla. A Life1 Fitness szakértője kiemeli, hogy a döntést még nem hozzák meg helyettünk a kütyük, de nagy segítséget nyújthatnak az életmódváltásban. Mindez onnan fakad, hogy az elért eredményeink ismerete növeli motivációnkat.

life1-fitness-erdei-lilla1

A hölgyek sokkal fogékonyabbak a számok „utasításaira”

„Tapasztalataim szerint a nőket sokkal jobban megragadja, hogy teljesítményükről azon nyomban bizonyítványt is kapnak”

– mondta. Az egyik legnagyobb magyar fitneszlánc személyi edzője megjegyzi, hogy a „bent maradást” is nagyban segíti az apróbb, reális célok kitűzése és elérése.

Aktív hétköznapok

“Fontos ugyanakkor elhatározni, hogy az eszközzel a mindennapi aktivitásunkat vagy a sportteljesítményt szeretnénk nyomon követni.”

– teszi hozzá.

A legtöbb eszköz már alkalmas az előbbi, azaz a lépésszám, pulzus, valamint az alvásminőség figyelésére.

„A különböző napok eredményeinek összehasonlítsa motiválhat minket abban, hogy aktívabbak legyünk. Például, ha kevés volt aznap a lépésszám, akkor az esti programra hajlamosabbak leszünk gyalog menni, ahelyett, hogy kocsiba ülnénk”

– húzza alá a szakértő.

Azonban, ha a sportolás intenzitását szeretnénk mérni, akkor mindenképpen javasolt hozzá pulzusmérő övet is beszerezni, mert sokkal pontosabb számot kapunk. Például a csak csuklón mérő órák súlyzós edzéseknél teljesen fals eredményt is adhatnak, hiszen könnyen elmozdulhatnak.

life1-fitness-erdei-lilla3

A kalóriaégetés mérése is könnyen lehet pontatlan

“Az okoseszközök által, a pulzusunk segítségével kiszámolt kalóriaégetés sem minden esetben pontos, még ha jól is mér az eszköz, mert különféle állapotok befolyásolják az alapanyagcserét, így a tevékenységgel elégetett kalória is lehet alacsonyabb, néha magasabb”

– hívta fel a figyelmet a szakértő.

“Például pajzsmirigy-alulműködés esetén alacsonyabb, míg tűlműködés esetén magasabb a kiszámoltnál. Pubertáskorú fiataloknál, ahol a hirtelen növekedés még nem ért utol a keringés, teljesen irreális számok jöhetnek ki, ahogyan a szívritmuszavarnál is. Ilyen esetekben különös fontosságot kap a komplex szűrés, amelyen a Life1 Fitness-be személyi edzésre érkezők átesnek”

– teszi hozzá Erdei Lilla.

Sok esetben ugyanakkor nincs is szükség a drágább okosóra algoritmusai által számított következtetéseire, hiszen a pulzusunkból is kiderül, hogy melyik órán mennyire hajtottak meg minket. Ezen eredmények összehasonlításával pedig kiválaszthatjuk a céljainknak legmegfelelőbb edzéseket, melyekben szintén nagy segítséget nyújthatnak az edzők.

Táplálkozás órára

Az okoseszközök és applikációk segíthetnek nyomon követni a napi táplálékbevitelt is, ami a kiegyensúlyozott helyes táplálkozás kialakításához segíthet hozzá minket, amit nyugodtan nevezhetünk az fitneszcéljaink gerincének. A dietetikus végzettséggel is rendelkező Erdei Lilla hozzáteszi, hogy ezen a területen is legalább akkora szükség van a szakértői útbaigazításra, mint az edzések folyamán.

„Okoseszközök ide vagy oda, az egyén elhatározását és kitartását nem tudják helyettesíteni, viszont nagyban tudják támogatni azokat”

– húzta alá a Life1 Fitness szakértője.

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés