Connect with us

technokrata

Az USA-ban már lehet NFT-s műtárgyat venni automatából

nft

Digitalizáció

Az USA-ban már lehet NFT-s műtárgyat venni automatából

Kép: Stay Happening

Az USA-ban már lehet NFT-s műtárgyat venni automatából

Az automatában értékesített műtárgyak a Solana blokkláncra támaszkodnak, amely szén-dioxid-semleges tranzakciókat kínál.

A Neon digitális műgyűjtő platform elindította az első személyes célú NFT-k értékesítésére szolgáló automatát New Yorkban, amelynek az online műalkotásokat ugyanolyan könnyen elérhetővé teszi, mint az üdítőt vagy a csokit. Van egy csavar is a dologban, hogy a vásárlónak fogalma sem lehet, hogy milyen digitális műalkotást vásárol.

“A kriptokíváncsiak, azok az emberek, akik megpróbáltak kriptopénzt vásárolni, vagy érdeklődtek egy NFT megvásárlása iránt, de túl sok akadályba ütköztek”

– mondta a Neon vezérigazgatója, Kyle Zappitell a Reutersnek az automata célközönségéről.

Az alsó-manhattani pénzügyi negyedben egy kis üzlethelyiségben található az eszköz egy “NFT ATM” feliratú táblával. Úgy néz ki, mint egy hagyományos automata, de QR-kódokat kínál, amelyek kis papírdobozokban lévő cédulákon vannak. Ezek darabára 5,99 dollártól 420,69 dollárig terjed.

A QR-kód beolvasása után a felhasználó bármely okostelefonon, laptopon vagy táblagépen megtekintheti a frissen vásárolt műalkotását. A Lower Manhattan-i helyszínen a kódok a digitális műalkotások két kategóriájához vezetnek, vagy egy színes, vagy egy galambot ábrázoló képhez.

Zappitell szerint a titokzatosság része a digitális művészeti tér természetes kiterjesztésének.

“NFT-gyűjtőként idővel az egyik dolog, amit szeretsz, az a véletlenszerűség, hogy melyiket fogod megkapni? Szóval ez az egyik izgalmas aspektus”

– mondta.

Az automatában értékesített műtárgyak a Solana blokkláncra támaszkodnak, amely szén-dioxid-semleges tranzakciókat kínál. És míg a digitális művészetet többnyire kriptovalutákon keresztül pörög, a Neon automatája hagyományos fizetőeszközöket (fiat valutát) is elfogad, hitelkártyával is lehet vásárolni.

A Neon 3 millió dolláros kezdőtőkével indulva azt reméli, hogy több automatát is fel tud majd állítani bevásárlóközpontokban és más nyilvános helyeken.

“Ez az egyik igazán erőteljes üzenete ennek az egésznek, hogy a régi világ technológiáját arra használja, hogy lehetővé tegye az új világ technológiájának elfogadását”

– mondta Zappitell.

Forrás: Computerworld

További Digitalizáció

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

apple

SmartWatch

Az új Apple Watch gyakorlatilag olyan, mint a régi

2022. augusztus 12. péntek
polikarbonát

Smart home

Amit a polikarbonát lemez használatáról tudni kell

2022. augusztus 12. péntek
TE Connectivity
casio

SmartWatch

A motorsportok szerelmeseinek szánták ezeket az órákat

2022. augusztus 4. csütörtök
mobilfox

Kütyük

Teljesen megújult a Mobilfox

2022. augusztus 2. kedd

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu