Connect with us

technokrata

Kiberbiztonság mobil tanfolyammal segíti a Kaspersky és a Skill Cup a szülőket

kiberbiztonság

Digitális oktatás

Kiberbiztonság mobil tanfolyammal segíti a Kaspersky és a Skill Cup a szülőket

Kiberbiztonság mobil tanfolyammal segíti a Kaspersky és a Skill Cup a szülőket

Már elérhető az a Skill Cup mobil alkalmazásra épülő, a Kaspersky biztonságtudatossági platformjának csapata által kidolgozott ingyenes tanfolyam, amely a szülőknek és a gyerekeknek nyújt segítséget a kiberbiztonság és a digitális etika kérdéseiben való jobb kiigazodásban. Az ingyenes program – amely iOS és Android rendszerű eszközökön egyaránt elérhető – azokkal a főbb kérdésekkel és kihívásokkal foglalkozik, amelyekkel a gyerekek az eszközeik használata és az interneten való böngészés során találkozhatnak.

A Kaspersky egyik tanulmánya szerint a gyerekek 85%-a nem tud a kütyüjei nélkül élni. Ahhoz azonban, hogy a digitális világ biztonságos hely legyen a „táblagéppel a kezükben született” gyerekek számára, a kiberbiztonsági és a digitális etikai készségeket már gyerekkortól kezdve fejleszteni kell. Erre kínál most megoldást a Kaspersky és a Skill Cup együttműködésében készült tanfolyam.

A Skill Cup mobil alkalmazásra épülő program több különböző témakörbe rendezett interaktív leckéből áll. Formátumuk igen változatos, vannak közöttük cikkek, videók, kvízek és infografikák is.

A témakörök a digitális etika és a digitális jártasság legfontosabb kérdéseit tárgyalják, többek között a kiberzaklatást, az idegenekkel való kommunikáció szabályait, a veszélyes tartalmakat (pl. csoportok és kihívások), a csalás típusait, stb. Minden lecke végén egy teszt található a megszerzett tudás és a témakör megértésének felmérésére.

A tanfolyam egyelőre angol és orosz nyelven érhető el.

„Nehéz manapság az iskolásokat a különféle kütyük nélkül elképzelni. A szülők ezért előbb-utóbb megveszik az első okostelefont a gyereknek, aki ezzel belép egy bátor, új, digitális világba. Ezután jön a dilemma minden szülő számára: hogyan tartsák a gyereküket biztonságban a különféle kiberfenyegetésektől úgy, hogy eközben ne sértsék meg túlságosan a gyerek személyes digitális terét. Ezért kitaláltunk egy expressz mobil kurzust a szülőknek, amelynek elvégzésével megismerhetik a gyerekekre jelenleg leselkedő kiberfenyegetések természetét. Ezen felül tippeket és trükköket ismerhetnek meg azzal kapcsolatban is, hogy miként tarthatnak fenn egy ésszerű biztonsági szintet anélkül, hogy túlságosan kontrollálni vagy szigorúan korlátozni akarnák a gyerekeket” – fejtette ki Denis Barinov, a Kaspersky Academy vezetője.

„A mai gyerekek a különféle közösségi média platformokhoz vannak hozzászokva, többek között például a TikTokhoz és a YouTube-hoz, ezért a tanulási formátumot az ő tartalomfogyasztási szokásaikhoz kell igazítani. A Skill Cupnál mi úgy gondoljuk, hogy a mikrotanulás az a formátum, amely szórakoztató formában, lebilincselő módon segíti a tudás átadását”

– mondta el Roman Mandrik, a Skill Cup vezérigazgatója és alapítója.

További Digitális oktatás

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

apple

SmartWatch

Az új Apple Watch gyakorlatilag olyan, mint a régi

2022. augusztus 12. péntek
polikarbonát

Smart home

Amit a polikarbonát lemez használatáról tudni kell

2022. augusztus 12. péntek
TE Connectivity
casio

SmartWatch

A motorsportok szerelmeseinek szánták ezeket az órákat

2022. augusztus 4. csütörtök
mobilfox

Kütyük

Teljesen megújult a Mobilfox

2022. augusztus 2. kedd

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu