Connect with us

Hirdetés

technokrata

Európa tech-térképén a Codecool

codecool

Digitális oktatás

Európa tech-térképén a Codecool

Európa tech-térképén a Codecool

20 európai ország 20 legizgalmasabb scale-up cége – azaz a startup fázison felülemelkedő, már többszörös növekedést bemutató és több fázisban jelentős tőkebevonást sikeresen végrehajtó, túlnyomó részben informatikai vállalkozások – közé választották be a magyar Codecool Programozóiskolát. A Codecoolt ráadásul a hazai mezőny legígéretesebb scale-upjának választották.

Tech blogként indult, ma már az egyik vezető informatikai szakmai fórum az amszterdami The Next Web. A hírszolgáltatás, a rendezvények, és a szakmai jegyzékek mellett a legnagyobb figyelem az immár hetedik éve meghirdetett Tech5 listájukat övezi. Minden évben megnevezik azt a 100 céget, amelyik megítélésük szerint a legnagyobb figyelmet érdemli. Feltétel, hogy legalább 5 éves múlttal rendelkezzen, és az életképesség bizonyságát jelentő tőkebevonást tudjon maga mögött. Húsz országból, országonként öt céget neveznek meg minden évben, az így létrejövő 100-as listából pedig kiválasztják a dobogósokat. Nem meglepő, hogy a pandémiás helyzet egyik legkomolyabb nyertese, az ételházhozszállítás új modelljét megvalósító finn Wolt lett a 2020-as győztes.

A Tech5 100-as shortlistjére felkerült, és végül országelsőként jutott a top20-ba a magyar Codecool is, mely a tavalyi évben először lépte át az 1 milliárd forintos árbevételt, és az idei járványhelyzetben napok alatt állt át online oktatásra, és bővítette kurzusainak kínálatát a rövidebb idő alatt teljesíthető, speciális szaktudásra fókuszáló képzésekre.

„Noha a nagyközönség számára a modernkori innovációt a startupok testesítik meg, a legkomolyabb befektetők figyelme ezekre az úgy nevezett scale-up fázisba ért vállalkozásokra esik. Ekkorra a vállalkozás alapításának indokát jelentő ötlet már validálódik, életképessége bizonyságot nyer. Innentől a cég sikere már nem elsősorban a jó szerencsén és a piac szeszélyes fogadókészségén, mint inkább a jó szakmai menedzsmenten múlik.” – magyarázza Boda József, a Codecool társalapító ügyvezetője. „A mi elmúlt években bemutatott növekedésünk nem kis részben múlt azokon a befektetőkön és tanácsadó cégeken, akik szaktanácsokkal és nem utolsósorban tőkével támogatták a munkánkat. Ezek nélkül nem valósulhat meg egy nemzetközi terjeszkedés, vagy a portfóliónk bővítése.”

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés