Connect with us

technokrata

Edukációs jellegű tartalmakkal készül a Discovery Channel

discovery

Digitális oktatás

Edukációs jellegű tartalmakkal készül a Discovery Channel

Edukációs jellegű tartalmakkal készül a Discovery Channel

A Discovery Channel az Univerzum legizgalmasabb kérdéseinek felkutatására hívja a kíváncsi nézőket, valamint feltárja a világszerte ismert vírusok hatásait is – többek között ismerteti a történelmi jelentőségű influenza és az ebola járványokat. Mindezt olyan népszerű sorozatokkal teszi meg, mint a „Vírus”, az Így működik az Univerzum, vagy „Morgan Freeman: A féreglyukon” című alkotás.

Március végéig a tudomány szerelmeseinek lehetőségük nyílik arra, hogy elképesztő sorozatok révén belépjenek az ismeretlenbe és választ találjanak az emberi léttel, a vírusokkal, valamint az Univerzummal kapcsolatos kérdéseikre.

Így működik a Világegyetem – március 16-tól minden hétköznap 10.00 órakor

Milyen kulcsfontosságú események történtek az ősrobbanás első másodpercében? Hogyan keletkeztek a Jupiter és a Szaturnusz gázóriásai? Milyen körülmények és történések vezetnének az emberi faj kihalásához? Hogyan alakult ki a Naprendszerünk központi csillaga, a Nap? Hogyan következhet be a Világegyetem vége? Az Így működik a Világegyetem című sorozat szakértői vélemények és számítógép által generált képek párosításával tárja fel a világűr működését, ismertetve a csillagokat, a bolygókat, a galaxisokat, és a fekete lyukat.

Morgan Freeman: A féreglyukon át – március 20-től minden hétköznap 20.00 órakor

Az Academy Award díjas színész és világűr rajongó Morgan Freeman a házigazdája a Féreglyukon át című műsornak, amely a Világegyetem legnagyobb rejtélyeit boncolgatja. Minden epizód olyan nagy kérdésekre keresi a választ, mint, hogy egyedül vagyunk-e az univerzumban, honnan jöttünk, vajon van-e élet más bolygón?

Vírus – március 22-től a Discovery Channel műsorán!

A sorozat a világ különböző pontjaira viszi el a nézőket, hogy megértsék, hogy miként alakították a vírusok az egészségügyet és a történelmet, milyen biológiai és társadalmi hatást gyakorolnak a lakosság egészére nézve, valamint megmutatja, hogy milyen hihetetlen munka folyik a vírusok legyőzésének érdekében. A Discovery Channel műsorán az alábbi két epizód látható majd:

Influenza – március 22-én 20.00 órakor

Ez az epizód betekintést enged az influenza kevésbé érthető részleteibe és figyelemmel kíséri ennek a rendszeresen kialakuló vírusnak a hatásait, amelyet sokan gyakran alábecsülnek és a közönséges megfázás „unokatestvérének” tekintenek. Az epizód 100 évet megy vissza az időben, és az 1918-as influenza járvány idejébe repíti a nézőket, amikor még nem volt elérhető vakcina. Azóta már milliók juthatnak hozzá alacsony áron szerte a világon, de akadnak olyanok, akik tévesen úgy gondolják, hogy a vakcinák betegséget okoznak.

Ebola – március 29-én 20.00 órakor

Az epizód a világ legrettegettebb vírusát vizsgálja meg, amely fizikai érintkezéssel terjed a fertőzött testváladéka által. A műsor a 2014-es nyugat-afrikai járvány idejére tekint vissza, amikor megfelelő egészségügyi ellátás hiányában, valamint az egészségügy lassú reakciója miatt órási méreteket öltött a vírus.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu