Connect with us

Hirdetés

technokrata

Európában is egyedülálló drónképzés indul Budapesten

Digitális oktatás

Európában is egyedülálló drónképzés indul Budapesten

Drón Képzés

Európában is egyedülálló drónképzés indul Budapesten

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán február 14-én elindították az Ipari UAV (Unmanned Aerial Vehicle – pilóta nélküli légi jármű) kezelési és fejlesztési ismeretek tárgyat, mellyel az Európai Unióban az elsők között az Óbudai Egyetem kezdi el felkészíteni hallgatóit valós, kreditpontot érő kurzuson a legmodernebb ipari technológiák elsajátítására.

A drónok elterjedése és beépülése a mindennapokba a következő egy évtizedben elképesztő dinamikával történik meg, a teljes ökoszisztéma felépítéséhez még számtalan kapcsolódó fejlesztésre lesz szükség – ezekre a kihívásokra reagálva indították el az Óbudai Egyetemen az Ipari UAV kezelési és fejlesztési ismeretek tárgyat.

Budapest, 2019. február 22. DJI Mavic 2 Zoom típusú drónt mutatnak be az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki kar drónkezelõi kurzusán 2019. február 21-én. Az Ipari UAV (unmanned aerial vehicle, pilóta nélküli légi jármû) kezelési és fejlesztési ismeretek elnevezésû tantárgy óráin az oktatók hivatásos drónkezelõk, mérnöktanárok, civil, illetve katonai pilóták. A képzésben részt vesz a világ egyik vezetõ dróngyártója, a kínai DJI magyar disztribútora, a Duplitec is. MTI/Mohai Balázs

Budapest, 2019. február 22.
DJI Mavic 2 Zoom típusú drónt mutatnak be az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki kar drónkezelõi kurzusán 2019. február 21-én. Az Ipari UAV (unmanned aerial vehicle, pilóta nélküli légi jármû) kezelési és fejlesztési ismeretek elnevezésû tantárgy óráin az oktatók hivatásos drónkezelõk, mérnöktanárok, civil, illetve katonai pilóták. A képzésben részt vesz a világ egyik vezetõ dróngyártója, a kínai DJI magyar disztribútora, a Duplitec is.
MTI/Mohai Balázs

A képzést az egyetem felkérésére a Duplitec Kft., a polgári és vállalati felhasználásra szánt drónok szakértője, forgalmazója, nagyvállalati megoldásszállítója, egyben Magyarország egyetlen minősített DJI szakszervize közreműködésével tartják.

A Duplitec Kft. a képzést az Óbudai Egyetem mérnöktanáraival, civil és katonai pilóta tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és dróninstruktorral dolgozta ki és oktatja, hogy az elmélet és a gyakorlat a legmagasabb fokon tudjon találkozni.

Jelenleg 16 hallgató vesz rész a legmodernebb dróntechnikai ismereteket átfogó kurzuson, és már az első előadást követően több pozitív visszacsatolás érkezett a résztvevőktől.

Az egyetemi képzést az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Tavaszmező utcai telephelyén tartják.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés