Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Google kiterjeszti Digital Workshop programját a magyar kis- és középvállalkozásokra

Digitális oktatás

A Google kiterjeszti Digital Workshop programját a magyar kis- és középvállalkozásokra

A Google kiterjeszti Digital Workshop programját a magyar kis- és középvállalkozásokra

Ingyenes digitális képzés a magyar KKV-knak

A Google bejelentette Digital Workshop programjának bővítését a magyar kis- és középvállalkozások támogatására. Az ingyenes képzés és oktatási anyag a digitális világ adta lehetőségek kihasználásában segíti a vállalkozásokat, amely hosszútávon a magyar gazdaság növekedését segítheti elő. Az online platform tavalyi elindulását követően, 2017-ben a program ingyenes előadásokkal és személyes konzultációval bővül az ország több mint 30 városában.   

 

A digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutató (DESI) alapján az EU 28 tagállamainak sorában Magyarország a 21. helyen áll. Az Index öt területen méri a digitális fejlődés mértékét, melyek közül a 2017-es riport szerint az üzleti digitalizáció és elektronikus kereskedelem teljesített a legrosszabbul. Ez azzal magyarázható, hogy a magyar kkv-k továbbra sem használják ki teljes mértékben a digitális eszközök nyújtotta előnyöket. Jelenleg a magyar kis- és középvállalkozások csupán 12 százaléka értékesít online, azon belül pedig csak 4.5 százalékuk értékesít online más uniós tagállamba. A digitális technológiák és képességek adaptálásával a kis- és középvállalkozások nemcsak csökkenthetik kiadásaikat, de növelhetik hatékonyságukat és eredményesebben érhetik el vásárlóikat, dolgozhatnak együtt partnereikkel, beszállítóikkal.

Ennek támogatására, a Google kiterjesztette a tavaly elindított, digitális készségek fejlesztését célzó Digital Workshop programját, mely 2017-ben kifejezetten a magyar kis- és középvállalkozásokat célozza. Annak érdekében, hogy az ingyenes képzés minél több vállalkozást tudjon elérni, a Google közös eseménytervet dolgozott ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által életre hívott Modern Vállalkozások Programjával, amelynek elsődleges célja a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások digitális felkészültségének elősegítése. A tervezett program szerint a kkv-k az év végéig összesen 17 városban hallgathatnak meg a növekedésüket célzó előadásokat és több mint 30 városban akár személyes konzultációra is jelentkezhetnek.

untitled

Kép: A tervezett program szerint a kkv-k az év végéig összesen 17 városban hallgathatnak meg a növekedésüket célzó előadásokat.

A személyes megbeszélések során a digitális tanácsadók először felmérik a vállalatok digitális felkészültségét, majd személyre szabott útmutatást adnak az online jelenlétük erősítésének érdekében. A kkv-k így olyan kézzelfogható tudással gazdagodnak, mely lehetővé teszi számukra az internet adta előnyök eredményesebb kihasználását és ezen keresztül a valós növekedést. További információ a programról, valamint az ingyenes előadásokra és személyes konzultációra való regisztrációról a program honlapján található: https://learndigital.withgoogle.com/digitalworkshop-hu/f2f.

“A digitális technológia és az internet egyre szélesebb körben történő térnyerésének köszönhetően alapvetően megváltozott a piac felépítése. Ma már mérettől függetlenül minden vállalkozás számára biztosított a lehetőség egy globális közönség eléréséhez. Ugyanakkor, a szükséges eszközök és a kapcsolódó digitális ismeretek hiánya továbbra is kihívást jelent úgy Magyarországon, mint a világon mindenhol. Ezért döntöttünk úgy, hogy a tavaly elindított Digital Workshopot a hazai kkv-k igényeinek megfelelően bővítjük. A gazdasági növekedésnek a kis- és középvállalkozások digitális felzárkóztatása ugyanis elengedhetetlen követelménye.

– mondta Heal Edina, a Google magyarországi vezetője.

“Magyarország hazai mikro-, kis- és középvállalkozásai versenyképességének egyik kulcskérdése, hogy pontos információkkal rendelkezzenek saját vállalkozásukról és azok működését befolyásoló tényezőkről. A statisztikai adatok azonban azt bizonyítják, hogy a digitális fejlettség előbbre jár társadalmi szinten, mint a cégek esetében, ezáltal produktivitásban és hatékonyságban is elmaradunk a környező közép-európai országokhoz képest. A Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! elnevezésű projekt azért jött létre, hogy növelje a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét, fokozza stabilitásukat, valamint javítsa növekedési hatékonyságukat.”

– mondta Koleszár Péter, a Modern Vállalkozások Programjának szakmai vezető-helyettese, vezető IKT tanácsadó.

 

A Google által 2016 márciusában elindította Digital Workshop (https://learndigital.withgoogle.com/digitalworkshop-hu/) online tanfolyam továbbra is mindenki számára ingyenesen elérhető. A felület olyanoknak ajánlott, akik a digitális ismeretek megszerzésével munkakeresési esélyeiket szeretnék javítani, vagy üzleti céljaikat szeretnék elérni. A felhasználók kiválaszthatják az elsajátítani kívánt témaköröket, vagy a Google és az IAB Europe tanúsítványának megszerzéséhez akár a teljes online tanfolyamot is elvégezhetik.

A teljes program itt található: https://digitalworkshop-hu.withgoogle.com/topic-library.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés