Connect with us

technokrata

Android alert: ismét egy trükkös vírus támadja a zsebünket

teabot

Adatvédelem

Android alert: ismét egy trükkös vírus támadja a zsebünket

Android alert: ismét egy trükkös vírus támadja a zsebünket

TeaBot névre hallgat a kártevő

Kiterjesztette tevékenységét és már nem egyetlen országban szedi áldozatait a kiberkutatók által TeaBotnak nevezett androidos vírus. Vigyázat: kifejezetten veszélyes kártevőről van szó.

Januári felfedezése óta már öt európai országban is azonosították a TeaBot nevű androidos kártevő különféle változatait – jelentette a ZDNet. A vírus jelenleg olasz, spanyol, német, belga és holland bankok ügyfeleit támadja, de a kiberkutatók szerint fennáll veszélye, hogy más piacokon is megjelenik.

A TeaBot kimondottan trükkös vírus, és elsődleges célja a bankszámlához tartozó adatok ellopása. A kártevő ehhez a felhasználó eszközein keres olyan bejelentkezésre vonatkozó információkat, mint például az sms-ben kapott azonosító. Emellett a Google által generált hitelesítői kódokat is látja.

“A vírus arra is képes, hogy a megfertőzött készülékről élő videót sugározzon a kiberbűnözőknek. Anélkül, hogy a felhasználó tudomást szerezne róla.”

A kártevőt azonosító Cleafy szerint a vírus eleinte csak a spanyol régióban terjedt, de pár hónap leforgása után újabb országokat nézett ki magának. A kiberkutatók azt is megállapították, hogy a vírus népszerű appoknak álcázza magát, hogy a felhasználókat becsapja, és nagyobb valószínűséggel települjön a céleszközre.

A Cleafy szerint a vírus még nem tette be a lábát a Play áruház felületére, ami azt jelenti, hogy főleg gyanús weboldalakon, e-mailes megkeresések útján, PDF-ekbe és Microsoft Office-dokumentumokba ágyazódva terjed.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu