Connect with us

technokrata

Biztonságos böngészés: A Google beújít adataink és eszközeink védelme érdekében

Adatvédelem

Biztonságos böngészés: A Google beújít adataink és eszközeink védelme érdekében

Kép: 24.hu

Biztonságos böngészés: A Google beújít adataink és eszközeink védelme érdekében

Jelszóellenőrzés és fiókokon átívelő védelem

A Biztonságosabb Internet nap keretében újabb biztonságtechnológiai megoldást fejlesztett a Google, a Chrome böngésző bővítményeként működő Password Checkupot, ami jelentősen növeli online fiókjaink védelmét.

Használata során azonnal figyelmeztetést kapunk, ha olyan jelszót használnánk, ami már egyszer hekkerek kezébe került. A másik friss Google újítást, a fiókokon átívelő védelmet (Cross Account Protection) pedig arra tervezték, hogy figyelmeztető jeleket küldjön és fogadjon kompromittálódott jelszavak használata esetén. Így, ha egy internetes fiókba betörnek, amihez Google-bejelentkezést használ tulajdonosa, a támadónak nem sok esélye lesz az érintett személy további fiókjaiba is bejutni.

A Google folyamatosan fejleszti biztonságtechnológiai megoldásait és adatvédelmi eszközeit, annak érdekében, hogy mindenki nagyobb biztonságban tudhassa magát az interneten. A legújabb Chrome bővítmény, a Password Checkup ráadásul nem csak akkor nyújt hatékony védelmet adatainknak, ha Google alkalmazásokat és felületet használunk, hanem bármely más internetes oldalon is.
A bővítmény használata rendkívül egyszerű: nyissuk meg a Chrome-ot a számítógépünkön, majd a Google-fiókunkba való bejelentkezés után, töltsük le a Password Checkup bővítményt.  Ezt követően kattintsunk a jobb felső sarokban található ‘Továbbiak’ menüpontra, keressük meg a bővítményt és kapcsoljuk be. Innentől kezdve értesítést kapunk, ha bejelentkezéskor olyan felhasználónevet és jelszót adunk meg internetes online fiókjainkba, amelyek egy, a Google által ismert adatvédelmi incidens miatt már nem biztonságosak. Ilyen esetben a Google kérni fogja, hogy módosítsuk jelszavunkat, hogy fiókunk újra biztonságossá váljon. A telepítést érdemes az okostelefonunkon, illetve bármilyen más csatlakoztatott eszközünkön elvégezni.

Az adatok többszöri titkosításon mennek keresztül, így a fiókazonosító adatokra (felhasználónév és jelszó) senki, a Google sem lát rá.

További információ a Password Checkup működéséről: https://support.google.com/accounts?p=password-checkup.

Más applikációkba való belépéshez Google-bejelentkezésünket használni számos előnnyel jár: gyors, biztonságos, illetve nem kell több különféle jelszót létrehoznunk és megjegyeznünk. Ugyanakkor, ha a Google-fiókunk belépési adatai illetéktelenekhez jutottak, akkor adataink ezeken az oldalakon / applikációkban is veszélybe kerülhettek. A Google másik újítása, a több piaci szereplővel közösen fejlesztett fiókokon átívelő védelem (Cross Account Protection) erre biztosít megoldást, ugyanis a háttérben értesítést küld az incidensről más alkalmazás fejlesztőinek, akik megtehetik a szükséges óvintézkedéseket, mint például a felhasználó kiléptetése.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu