Connect with us

Hirdetés

technokrata

A G DATA nem csak a nagyoknak kedvez: Megérkeztek a lakossági termékek legújabb verziói

Adatvédelem

A G DATA nem csak a nagyoknak kedvez: Megérkeztek a lakossági termékek legújabb verziói

A G DATA nem csak a nagyoknak kedvez: Megérkeztek a lakossági termékek legújabb verziói

Mostantól a böngészőkbe beépülő kiegészítő védi a Google Chrome és a Firefox adatforgalmát. A kiegészítő segítéségével a https-forgalom biztonságosabban és hatékonyabban ellenőrizhető.

Korábban a G DATA blogjában már írtak arról, hogy miért rossz, ha a vírusirtó szoftverek a böngésző és a távoli szerver közé beékelődve ellenőrizik a https-forgalmát. Röviden megismételve a lényeget: ez a gyakorlat akár ronthatja a biztonságot, és sérülékenyebbé teheti a böngészést.

 

A G DATA ezért már korábban sem ezt a megoldást alkalmazta a https-forgalom ellenőrzésére, hanem a letöltött fájlokat akkor elemezte, amikor azok létrejöttek a számítógépen.

A G DATA Antivirus, Internet Security és Total Security most megjelent új verziója azonban ennél is tovább megy: a Firefox és a Google Chrome böngészőkbe egy olyan kiegészítőt telepít, amely a https forgalmat közvetlenül a böngészőben ellenőrzi, és ezzel nem tör meg egyetlen tanúsítványt sem. Az eredeti, titkosított kapcsolat így megmarad a böngésző és a távoli weboldal között, ami maximalizálja a biztonságot. A szoftverek új verziója letölthető a G DATA weboldaláról. A telepítés utána, a böngésző indításakor egy felugró ablakkal találkozhatunk, amely felhívja a figyelmet a kiegészítő telepítésére:

kep1

A kiegészítőket ezenkívül telepíthetjük a szoftveren belülről is. Ehhez nyissuk meg a Beállításokat, majd Antivirus > Böngészés közbeni védelem > Böngészőkiegészítők kezelése útvonalon kattintsunk a Kiegészítők… gombra.

kep2

Ezután adjuk hozzá a kiegészítőket a böngészőkhöz.

További újdonságok

A böngészőkbe beépülő kiegészítők mellett további újdonságot jelent a fejlettebb magatártásalapú védelem (jobb felismerési algoritmus, kevesebb felhasználói interakció), valamint a memória és az automatikusan elinduló szoftverek gyorsabb átvizsgálása. Ezenkívül már lehetséges az ütemezett víruskeresések szüneteltetése, és a hálózati megosztásakon található fájlok átivzsgálásának teljesítménye is növekedett. Az új verziók verziószámai: 25.5.0.X

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés