Connect with us

technokrata

Így reagált a Kaspersky Lab a Magyar Kormány augusztus 13-i határozatára

Adatvédelem

Így reagált a Kaspersky Lab a Magyar Kormány augusztus 13-i határozatára

Így reagált a Kaspersky Lab a Magyar Kormány augusztus 13-i határozatára

Különböző félelmek, azonos problémák

Azokra a hírekre reagálva, miszerint a magyar kormány lépéseket tett, hogy felülvizsgálja a Kaspersky Lab termékeinek használatát a kormányzati szerveknél és az állami tulajdonban lévő vállalatoknál, a Kaspersky Lab kategorikusan kijelenti, hogy a Kaspersky Lab-et ért összes vád teljes mértékben megalapozatlan, helytelen és be nem bizonyított. Továbbá a határozat alapjául szolgáló EU parlamenti jelentésnek nincs jogszabályi ereje, valamint inkább spekuláción és feltételezéseken, mint tényeken alapszik. Nincs bizonyíték a Kaspersky Lab-bel kapcsolatos ferdítések mögött.

 

Világszerte 400 millió felhasználó védi adatait a Kaspersky Lab termékeivel. A Kaspersky Lab folytatja a különböző intézményekkel és szervezetekkel való sikeres munkát, a kiberbűnözés elleni harcot, valamint Európa és a világ polgárainak védelmét a kiberveszélyekkel szemben. Az átláthatóság és a nyitottság melletti elkötelezettségünk jeleként nemrég jelentettük be azt a döntésünket, hogy megnyitjuk a világ első Átláthatósági Központját Svájcban, ahová kutatási és fejlesztési osztályunk adatgyűjtéssel és -feldolgozással foglalkozó részlegét kiköltöztetjük, és nyitottá tesszük harmadik felek számára, hogy felül tudják vizsgálni szoftvereinket.

A Kaspersky Lab és ügyvezető igazgatója Eugene Kaspersky úgy véli, hogy az elmúlt időszak kormányzati döntései, amelyek meggátolják termékeink használatát, egyre közelebb visznek minket az internet “balkanizációjához”, és csak a kiberbűnözés elterjedését szolgálják Európában és globális szinten. Úgy hisszük, hogy ezen lépésekkel nem egy biztonságos és nyílt digitális piac megépülését segítjük, hanem inkább egy megosztott és kevésbé versenyképes környezetet teremtünk. A Kaspersky Lab felkészülten várja a kormányok és vállalatok kérdéseit a céggel, annak vezetésével, szakértelmével és módszereivel kapcsolatban.

További Adatvédelem

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin