Connect with us

technokrata

Már több mint 5000-en előregisztráltak Európa első blokklánc alapú pénzügyi szolgáltatójához, a BENKER-hez

benker

E-gazdaság

Már több mint 5000-en előregisztráltak Európa első blokklánc alapú pénzügyi szolgáltatójához, a BENKER-hez

Már több mint 5000-en előregisztráltak Európa első blokklánc alapú pénzügyi szolgáltatójához, a BENKER-hez

Több mint 5000 érdeklődő előregisztrált májusig Európa első technológiai garanciákat és egyenlőséget biztosító pénzügyi szolgáltatójához, a BENKER-hez.

A Litván Nemzeti Bank által felügyelt, magyar szakemberek által létrehozott BENKER egyenlőséget és mellérendeltséget teremt: a blokklánc technológiának köszönhetően teljes kontrollt és önrendelkezést garantál ügyfeleinek pénzügyeik felett. A cég jelentősebb reklám vagy hirdetési tevékenység nélkül jutott el eddig a mérföldkőig, a bizalom okát pedig abban látja: a felhasználóknak elegük lett abból, hogy alárendeltek és kiszolgáltatottak a pénzügyi szektor szereplőinek.

A magyar szakemberek által fejlesztett BENKER az Európai Unió első olyan pénzügyi szolgáltatója, amely teljes egészében blokklánc technológiával működik. Ennek köszönhetően teljes átláthatóságot, valamint a pénz feletti valódi kontrollt és önrendelkezést garantál ügyfeleinek.

A BENKER idén induló szolgáltatásaira az év elején tette lehetővé ügyfeleinek az előregisztrációt, és pár hónap alatt már több mint 5000 európai érdeklődő szavazott bizalmat a pénzügyi piacot forradalmasító szolgáltatónak, jelentősebb reklám, hirdetés vagy egyéb marketingtevékenység nélkül.

„A felhasználóknak elegük lett abból, hogy alárendeltek és kiszolgáltatottak a pénzügyi szektor szereplőinek. A BENKER iránti bizalom mutatja: az embereknek hatalmas igényük van arra, hogy szolgáltatójuk 24/7-ben elszámoltatható legyen, és saját maguk irányíthassanak, dönthessenek pénzügyeikben úgy, hogy erre technológiai garanciákat is kapnak”

vallja Bodnár Viktor, a BENKER társalapítója, vezérigazgatója.

A Litván Nemzeti Banktól kapott elektronikuspénz-kibocsátói engedélyt követően a tervek szerint az Európai Unió teljes területén jelen lesz a BENKER, amelynek működése nemcsak a filozófiájában, hanem a technológiát tekintve is alapjaiban tér el a hagyományos bankokétól.

A pénzügyi szolgáltató egy saját fejlesztésű, kifejezetten a pénzügyi szektorra tervezett hibrid blokklánc rendszert használ, NATRIX néven. A rendszer egy korábbi verziója már évek óta megbízhatóan működik, egyesítve a nyílt és konzorciumi blokkláncok legtöbb előnyét. Megfelel minden hatályos GDPR-, bankbiztonsági és pénzügyi szabályozási követelménynek is.

További E-gazdaság

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu