Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Európai Bizottság vizsgálatot indít a Google ellen

európai bizottság

E-gazdaság

Az Európai Bizottság vizsgálatot indít a Google ellen

Az Európai Bizottság vizsgálatot indít a Google ellen

Az Európai Unió szabályozó hatóságai újabb trösztellenes vizsgálatot indítottak a Google ellen, ezúttal azzal kapcsolatban, hogy a vállalat korlátozza-e a versenyt a digitális reklámpiacon – írja az AP hírügynökség.

Az Európai Bizottság kedden közölte, hogy hivatalos vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy a Google megsértette-e a unió versenyszabályait azzal, hogy a saját hirdetéskezelő platformját, a Google Ad Managert részesítette előnyben más vállalatok megoldásaival szemben. Az Európai Bizottság és az uniós versenyhivatal jelezte, hogy különösen a YouTube-ot vizsgálja ebből a szempontból.

A Google szerint az online hirdetések versenye megfizethetőbbé és relevánsabbá tette a hirdetéseket, bővítette a kiadók és hirdetők lehetőségeit.

„Európai vállalkozások ezrei használják hirdetési termékeinket új ügyfelek elérésére és weboldaluk finanszírozására minden egyes nap”

– áll a Google közleményében.

„Azért választják ezeket a szolgáltatásokat, mert versenyképesek és hatékonyak. Továbbra is konstruktívan együttműködünk az Európai Bizottsággal, hogy megválaszoljuk a kérdéseiket, és bemutassuk termékeink előnyeit az európai vállalkozások és fogyasztók számára”

– írja a közlemény.

A vizsgálat azt jelzi, hogy Margrethe Vestager, az Európai Bizottság versenyjogért felelős biztosa újabb erőfeszítéseket tesz a Google piaci erejének visszaszorítására. Három korábbi trösztellenes ügyben összesen 8,2 milliárd eurós bírsággal sújtotta már a Google-t. Azonban egyes kritikák szerint ezek a vizsgálatok túl sokáig tartottak, és a bírságok összege nem volt különösebben nagy a Google méretéhez képest.

Júniusban a francia trösztellenes hatóság 220 millió euróra bírságolta a Google-t, amiért visszaélt az online hirdetések terén fennálló erőfölényével.

Forrás: Telex

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés