Connect with us

Hirdetés

technokrata

Átalakította a rendezvények szerepét életünkben a koronavírus-járvány

koronavírus

E-gazdaság

Átalakította a rendezvények szerepét életünkben a koronavírus-járvány

Átalakította a rendezvények szerepét életünkben a koronavírus-járvány

Kutatás: hányan mennek el egy koncertre 2021 nyarán?

A művészeti témájú rendezvények visszatérését várták a magyarok a legjobban, de a nagyobb társasági eseményekre és a koncertekre, fesztiválokra is sokan mennének el ezen a nyáron – derül ki abból a kutatásból, amelyben a koronavírus-járvány rendezvénypiacra gyakorolt hatásait vizsgálta a NEST Communications, több mint 1000 fő megkérdezésével. 

 A legtöbb, rendezvényszervezésben és -technikában aktív hazai cég csapata lassan ismét megközelíti a kapacitásai teljes kihasználtságát. Vajon csak a szakma képviselői hiányolták annyira az élő eseményeket, hogy ilyen intenzitással vetették magukat az előkészületekbe, vagy indokolt az optimizmusuk? A NEST Communications több mint 1000 honfitársunkat kérdezte meg arról, hogyan készülnek az idei nyárra. A kutatás nem, életkor és lakóhely szerinti eloszlás alapján tükrözi a magyar lakosság összetételét.

A 2021. júniusának legelején lefolytatott kérdőíves kutatásban résztvevők általános hozzáállásának, járvánnyal szembeni attitűdjének vizsgálatán felül a válaszadókat arra kérték, értékeljék egy 5 fokozatú skálán, mennyire szívesen vennének részt különböző eseménytípusokon.

“Az eredmények azt mutatják, hogy a többség komoly vágyakkal és tervekkel vág neki az idei szezonnak, de több mint egy év aggodalmait, szorongásait nem tudjuk egyik pillanatról a másikra magunk mögött hagyni. Szerencsére a szakma ennek tiszteletben tartása mellett, a résztvevők biztonságát kiemelt figyelemmel kezelve készül a közelgő eseményekre

– emelte ki a NEST Communications által végzett kutatás kapcsán Énekes Bence, a cég ügyvezető igazgatója.

Milyen feltételek mellett venne részt szívesen rendezvényeken a jelenlegi helyzetben?

  • 55% Nincs szükségem semmi extrára
  • 22% A rendszeres fertőtlenítés és a kihelyezett fertőtlenítők nagyon fontosak számomra
  • 19% A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára fenntartott helyszínekből válogatok

Hogyan jellemezné jelenlegi viszonyulását a koronavírus-járványhoz?

  • 44% Fontosnak tartom a járványügyi előírások betartását, de ezekkel együtt inkább biztonságban érzem magam
  • 31% Nem érzem aktuálisnak a kérdést, teljesen biztonságban érzem magam
  • 16% Vegyesek az érzéseim, még nem érzem magam igazán biztonságban

A kitöltők többsége mostanra teljes biztonságban érzi magát ezeken az eseményeken, így jó eséllyel számíthatunk jelenlétükre a nyárra tervezett fesztiválokon, koncerteken és sporteseményeken. A kitöltők több, mint fele mindennemű biztonsági intézkedés nélkül is örömmel csatlakozik a zajló programokhoz, a hatályban lévő egészségügyi óvintézkedéseket pedig a válaszadók kevesebb, mint fele érzi indokoltnak.

A válaszadók döntő többsége már rendelkezik védettségi igazolással, vagy már jogosult rá, de még nem kapta meg a kártyát; ennek megfelelően közel felük (45%) örömmel él a védettségi igazolással igénybe vehető lehetőségekkel, ötödüknek pedig még nem áll módjában, de amint lehetséges lesz, szintén tervezi.

És hogy melyik eseményekre vagyunk a legjobban kiéhezve? Mutatjuk a toplistát!

(azon kitöltők százalékos aránya szerint, akik “igen”, “valószínűleg igen” és “inkább igen” válaszokat adtak az adott eseménytípuson megvalósuló részvételüket szondázó kérdésekre)

A leginkább vágyott művészeti eseményekre irányuló kérdésekre adott válaszokban viszont nagyon élesen megmutatkozott, hogy az idei szezonban új, korábban ismeretlen szempontokat is mérlegel a magyar lakosság: miközben a szabadtéri művészeti eseményekre a kitöltők több, mint negyede válaszolt egyértelmű igennel, a zárt térbe tervezett eseményeknél ugyanez az arány már csak 16 százalék. Ugyanez a trend mutatkozott meg a zenés, táncos szórakozás esetében is: a szabadtéri eseményekre a megkérdezettek több, mint negyede mutatkozott nyitottnak, míg a zárt térben megvalósuló hasonló események a zenére, táncra vágyók már csak egy ötödét mozgatja meg.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés