Connect with us
Hirdetés

technokrata

A Total és a Microsoft partneri kapcsolatot alakít ki a digitális innováció és a karbonsemlegesség céljából

total

E-gazdaság

A Total és a Microsoft partneri kapcsolatot alakít ki a digitális innováció és a karbonsemlegesség céljából

A Total és a Microsoft partneri kapcsolatot alakít ki a digitális innováció és a karbonsemlegesség céljából

A Total és a Microsoft bejelentette, hogy stratégiai partnerekként együttműködnek a digitális fejlődés előmozdításáért és a zéró kibocsátás támogatásáért.

A Microsoft és a Total dinamikus fejlődése saját iparágukban és innovációban bővelkedő történetük számos konkrét lehetőséget kínál egy hosszútávú együttműködésre:

  • A Total globális jelenléte és piaci ismeretei támogathatják a Microsoft fenntarthatósági törekvéseit, beleértve a megújuló energiákra vonatkozó 2025-ös célkitűzését és hozzájárulhatnak a vállalat adatközpontjainak energiahatékonyságához és szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentéséhez.·
  • A Total tovább hasznosítja a Microsoft felhőalapú platformjait. A Total úgy döntött, hogy felgyorsítja informatikai fejlesztését és kihasználja az Azure erejét a digitális projektek és a Total Digital Factory számára. A Total kibővíti és gazdagítja meglévő, modern munkahelyi környezetét, a Microsoft Office 365-re épülve, amely együttműködési és termelékenység növelő megoldásokat kínál alkalmazottai és vállalatai számára. A Total emellett megvizsgálja a Power Platform használatának előnyeit az üzleti folyamatok automatizálása, a költségek csökkentése, valamint a fejlesztői számára az adatokhoz való könnyebb hozzáférés érdekében.
  • Megvizsgálni és megújítani az együttműködés olyan területeit, mint a fenntarthatóságot, a digitális fejlődést segítő megoldások és mesterséges intelligencia, amelyek felgyorsítják a karbonsemlegességre való átállást, például az alacsony szén-dioxid kibocsátású és a szén-dioxid semlegesítő technológiák bevezetését.

Fenntarthatósági törekvéseinek részeként a Microsoft célja, hogy 2030-ig megszüntesse a dízel üzemanyagtól való függését. A Total leányvállalata, a Saft révén támogatni fogja a Microsoftot a dízelmentes működés hosszú távú ütemtervének kidolgozásában, kezdetben azzal, hogy segít felmérni a különböző Total technológiák alkalmasságát, a Microsoft tartalék energiaeszközeinek részeként, ideértve:

  • Dízel generátor helyettesítése: A Microsoft a nagyméretű akkumulátorokat kulcsfontosságúnak tekinti a dízelüzemanyagtól való függés megszűntetésében, melyet a generátorokban használnak az adatközpontok energiaellátásának biztosítására. A Microsoft és a Total partnerséget alakított ki annak érdekében, hogy felmérje a nagy akkumulátorok hosszú távú alkalmazhatóságát, a kritikus infrastruktúra tartalék energiájának biztosításához. Ezt a felmérést a Saft, a világ vezető tartalék akkumulátorokkal foglalkozó vállalatának segítségével végzik.
  • A szünetmentes tápegységek (UPS) kritikus szerepet játszanak a Microsoft adatközpont infrastruktúrájában. A Saft akkumulátorok további előnyüket nyújtanak, amelyek segítenek a Microsoftnak a UPS beszállítók specifikációinak fejlesztésében és végső soron a fenntarthatósági cél elérésében. Ezek az előnyök az energiamegtakarítás, a nagyobb biztonság, az alacsonyabb kobaltszint és az önellátó felügyeleti rendszer az optimális rendelkezésre állás érdekében.

A Microsoft kötelezettséget vállalt arra, hogy 2025-re 100%-ban megújuló energiát fog használni. A Total célja, hogy 2025-ben elérje a 35 GW megújuló villamosenergia kapacitást, majd 2030-ban a közel 100 GW-ot. A Total villamosenergia-vásárlási szerződésekkel (PPA) segíti a Microsoftot a megújuló energia biztosításában. Az energetikai vállalat első, 47 MW-os szerződést a Microsoft spanyol vállalataival kötötte.

A Microsoft és a Total a zéró szén-dioxid kibocsátás szempontjából kulcsfontosságú technológiákon és olyan digitális megoldásokon is dolgozik, melyek felgyorsíthatják ezeknek az alkalmazását.

“A Total és a Microsoft gyors fejlődése saját iparágukban számos együttműködési lehetőséget kínál mindkét vállalat számára, amelyek élen járnak a klímaváltozás elleni küzdelemben”

– mondta Patrick Pouyanné, a Total elnök-vezérigazgatója.

„Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy megújuló energiát értékesítsünk annak érdekében, hogy támogassuk a Microsoftot a fenntarthatósági céljainak elérésében és örömmel támaszkodunk a Microsoft felhő- és mesterséges intelligencia-megoldásaira a digitális átalakulás felgyorsításához. Ez alapvető fontosságú a karbonsemleges világ felé haladás szempontjából”. “Hatalmas lehetőség van a kezünkben, felhasználhatjuk a digitális technológia fejlődését az üvegházhatás csökkentésére”

– mondta Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója.

“Stratégiai partnerségünk a Total-lal az Azure, a Microsoft 365 és a Power Platform erejét alkalmazza erre a kihívásra, felgyorsítva a Total digitális átalakulását, miközben a zéró szén-dioxid kibocsátás elérésére törekszünk.”

Total, megújuló energia és villamosenergia 2050-ig a karbonsemlegesség elérésére irányuló törekvése részeként a Total olyan megújuló energiával és villamosenergiával foglalkozó portfóliót épít, mely 2050-ig a vállalat által eladott energiamennyiség akár 40% -át is elérheti. 2020 végén a Total bruttó villamosenergia-termelő kapacitása világszerte 12 GW körül volt, ebből 7 GW megújuló energia. A Total továbbra is bővíti ezt az üzletágat, hogy 2030-ig elérje a 100 GW megújuló energiaforrásokból előállított bruttó termelési kapacitást, melynek célja, hogy a világ top 5 vállalata között szerepeljen a megújuló energiák terén.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés