Connect with us

technokrata

Knorr-Bremse pályázat mérnököknek – Design challenge

knorr-bremse pályázat

Digitális oktatás

Knorr-Bremse pályázat mérnököknek – Design challenge

Knorr-Bremse pályázat mérnököknek – Design challenge

Izgalmas kihívás gyakorló mérnökök és mérnök hallgatók részére

Design Kihívást hirdetett a Knorr-Bremse Budapest, amelyben arra hívja fel a mérnökhallgatókat és gyakorló mérnököket, hogy tervezzenek a jelenleginél könnyebb vasúti fékkonzolt úgy, hogy az továbbra is megfeleljen a szilárdsági és gyárthatósági követelményeknek. A pályázat lehetőséget ad a szakmai párbeszéd élénkítésére, friss gondolatok és újfajta látásmód bevonására a fejlesztői munka során.

A világ legnagyobb vasúti fékeket gyártó és fejlesztő vállalata, a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest Design Kihívás címmel pályázatot írt ki mérnökhallgatók és gyakorló mérnökök számára, amelyben a feladat egy vasúti fékkonzol optimálása.

A Knorr-Bremse Budapestnél jelenleg több olyan fejlesztési projekt is fut, amelyek célja egy adott vasúti fékalkatrész méretének, tömegének csökkentése. Az így újratervezett fékkomponensek általában korszerű alacsonypadlós és nagysebességű expresszvonatokba beépítve csökkentik a vasúti járművek karbonlábnyomát és az üzemeltetők költségeit. A most közzé tett Design Kihívásban is az a feladat, hogy a vonatokon rögzítési célokra használt konzolt úgy tervezze át a pályázó, hogy annak csökkenjen a tömege, miközben megfelel az előírt szilárdsági és gyárthatósági követelményeknek. A mérnöki kihívás éppen az, hogy a pályázó megtalálja az egyensúlyt a szilárdság, a merevség és a konzol könnyítése között.

A legjobb öt pályázat pénzjutalomban részesül. A pályázatok benyújtásának határideje 2020. augusztus 31. Pályázni a Knorr-Bremse Budapest honlapján történő regisztrációval lehet. Bővebb információ és a pályázat teljes szövege ugyancsak a vállalat honlapján érhető el:

www.knorr-bremse.hu/hu/railvehicles/kb_rail_challenges/design_challenge/design_challenge_2020.jsp


Knorr-Bremse Rail Systems Budapest Design Challenge 2020

A kihívás

A környezetbarát közlekedés megvalósításának szempontjából a tömegcsökkentés és a leghatékonyabb szerkezeti kialakítás jelentik a legnagyobb kihívásokat a közlekedési iparágban. Ez a vasútiparra is igaz. Konzolokat széles körben alkalmaznak a vonatokon rögzítési célokra. Különleges rögzítési követelmények esetén ezeknek a konzoloknak a kialakítása rendkívüli kihívást jelenthet a szilárdság, a merevség és a tömeg közti kompromisszum megtalálása kapcsán. A kihívás résztvevőinek feladata egy konzol optimálása. Az optimálási feladat célja, az alkatrész tömegének minimalizálása úgy, hogy a megadott mechanikai szilárdsági és gyárthatósági követelmények is teljesülnek.

Részvétel

A kihívásban való részvétel regisztrációhoz kötött, ehhez a www.knorr-bremse.hu/hu/railvehicles/kb_rail_challenges/design_challenge/design_challenge_2020.jsp oldalon található űrlap kitöltése és a kihívás szabályaira, jogi feltételeire, valamint az adatvédelemre vonatkozó jogi nyilatkozatok elektronikus
elfogadása szükséges. A kihívás részletes leírását minden résztvevő e-mailben fogja megkapni, miután regisztrációjukat elfogadtuk. Az optimált geometriát és a kapcsolódó dokumentációt (a specifikációban részletezett követelmények szerint) a RailChallenge.BUD@knorr-bremse.com e-mail címre kell elküldeni. A melléklet maximális mérete 15 MB.


Határidő: 2020.08.31.


A díjazás

knorr-bremse pályázatA top 5 legkönnyebb design, amely kielégíti a követelményeket díjazásban részesül a következők szerint:
1. díj – br. 300 000 Ft
2. díj – br. 250 000 Ft
3. díj – br. 200 000 Ft
4-5. díj – br. 100 000 Ft

A végső sorrend nyilvános és hivatalos kihirdetésére a fent nevezett honlapon kerül majd sor 2020.09.28-án, amely tartalmazza a díjazottak neveit és az optimált geometria képi megjelenítését.

A benyújtott modelleket végeselemes módszerrel értékelik a specifikációban megadott terhelési eseteknek megfelelően. A benyújtott dokumentációt szintén értékelni fogják.
Az egyes megoldások általános rangsorolása a következő kritériumokon alapul:
• Tömegcsökkentés aránya (optimált geometria tömege/eredeti geometria tömege)
• A specifikációban ismertetett terhelési esetekben értelmezhető legmagasabb redukált feszültség értéke (Mises-féle)
• Gyárthatóság
• A zsűri átfogó értékelése

Részvételi korlátozások

Jelen kihívásban nem vehetnek részt a Knorr-Bremse cégcsoportban dolgozó munkavállalók és egyéb szerződéses jogviszonyban álló magánszemélyek, valamint ilyen jogviszonyban álló jogi személyek munkavállalói, kivéve az iskola/diákszövetkezeten keresztül, a Knorr-Bremse cégcsoportnál foglalkoztatott magánszemélyeket.

Jogi feltételek

A jelentkezéssel a résztvevők tudomásul veszik, hogy az általuk beadott pályázati anyagok (optimált geometria, dokumentáció) a Knorr-Bremse Hungária Kft. tulajdonát képezik, így annak minden, a jelen kiírással nem összefüggő felhasználása/megosztása/hozzáférhetővé tétele tilos.

knorr-bremse pályázat

Bővebb információ és a pályázat teljes szövege ugyancsak a vállalat honlapján érhető el:

www.knorr-bremse.hu

További Digitális oktatás

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin