Connect with us

technokrata

Elnökváltás a Menedzserek Országos Szövetségénél

menedzserek

E-gazdaság

Elnökváltás a Menedzserek Országos Szövetségénél

Elnökváltás a Menedzserek Országos Szövetségénél

Kapitány István lett a Menedzserszövetség új elnöke.

A Menedzserek Országos Szövetsége 2020. január 20-án tartotta meg rendkívüli tisztújító közgyűlését és Kapitány Istvánt, a Shell globális kiskereskedelmi alelnökét választották meg 100%-os szavazati aránnyal a szervezet új elnökének. Az újonnan megválasztott elnök mandátuma március 8-án kezdődik és három évre szól.

Az elnöki poszt hivatalos átadására 2020. március 7-én, a 26. Év Menedzsere Díjátadó Gálán kerül sor.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Menedzserszövetség közgyűlése a szervezet elnökévé választott. Célom, hogy számos magyarországi csúcsvezetőt is megnyerjek a céljaink támogatásához, többek között arra, hogy minél több feltörekvő magyar menedzsert tudjunk hatékonyan mentorálni és támogatni, hogy még nagyobb számban váljanak meghatározó szereplőivé a regionális és nemzetközi üzleti életnek. Magyarországról indult a karrierem, ezért természetes, hogy szeretném 30 éves nemzetközi üzleti tapasztalatomat megosztani a tehetséges magyar menedzserekkel. Fontosnak tartom, hogy a magyarországi és európai társszervezetekkel minél hatékonyabb együttműködést alakítsunk ki a menedzserek társadalmi szerepvállalásának erősítése érdekében”

– mondta el nyitóbeszédében Kapitány István, a magyar Menedzserszövetség új elnöke.

Az elmúlt 5 évben a Menedzserek Országos Szövetsége Szirmák Botond vezetésével nagy átalakuláson ment keresztül. Elnöklete alatt a szövetség az új tagok toborzására, a menedzser szakma presztízsének növelésére, illetve a menedzserek aktív érdekvédelmi képviseletére helyezte a hangsúlyt.  A leköszönő elnök sokat tett a Szövetség láthatóságának növeléséért és az elmúlt években megújult nívós rendezvényeik további népszerűsítéséért, illetve újabb programok/rendezvények bevezetéséért is (Jövő Menedzsere Program, Mentor Program, Business Menü).  Vezetésével újult meg a Szövetség arculata és az ügyvezetés operatív működése is a tavalyi évben.

Hatékony közreműködésének köszönhetően az Európai Menedzserek Szövetsége 2019. május 20-i belgrádi ülésén hivatalosan is elfogadta a Menedzserek Országos Szövetségének tagi jelentkezését, így a CEC European Managers teljes jogú tagja lett a Menedzserszövetség.

„Úgy érzem 5 év alatt megújítottuk a Szövetséget, lendületet adtunk neki. Nagyot léptünk előre a digitalizáció frontján, megváltoztattuk a kommunikációnkat, ennek köszönhetően fiatalodott a tagságunk is. Azonban a közelmúltban a Provident 4 európai piacáért lettem felelős, így megnövekedett szakmai feladataimmal már nem tudom összeegyeztetni a szövetségi munkát.”

– nyilatkozta Szirmák Botond leköszönő elnök.

Buday Kollárik Tímea, a Menedzserszövetség ügyvezetője támogatta a leköszönő elnök, Szirmák Botond munkáját és viszi tovább a Szövetség operatív vezetését az új elnök mellett is.

„Nagyon sokat tanultam Szirmák Botond mellett és nagyon harmonikus volt a közös munka Vele és az elnökséggel. Nagyon sokat dolgoztunk a Szövetség láthatóságának növelésén, a női vezetők bevonásán, a Jövő Menedzsere program kidolgozásán a fiatalítást és a tudásmegosztást szem előtt tartva, és nem utolsó sorban az ez idő alatt védjegy oltalom alá került Év Menedzsere díjak jelölési és kiválasztási folyamatának kidolgozásán, ezzel a díjak presztízsének emelésén. A munkánk elején 2 díjat adott át a Szövetség, ma már 7 díjat adunk át. A 200 fős gála létszáma 400 főre emelkedett. A szponzorok bevonásával az éves költségvetésünket megháromszoroztuk. A jelenlegi elnökséggel közös munkánknak köszönhetően értük el azt is, hogy a leköszönő elnököt egy olyan karizmatikus új elnök váltja, mint Kapitány István, akinek döntésében nagy szerepet játszott, hogy egy erős alapra tudunk közösen tovább építkezni. Ezúton is köszönöm Botond bizalmát, támogatását és izgatottan várom Istvánnal a közös munkát.”

– egészítette ki Buday Kollárik Tímea a Menedzserszövetség ügyvezetője.

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin