Connect with us

Hirdetés

technokrata

Stratégiai együttműködési megállapodás a Magyar Innovációs Szövetség és a Tungsram között

tungsram

E-gazdaság

Stratégiai együttműködési megállapodás a Magyar Innovációs Szövetség és a Tungsram között

Stratégiai együttműködési megállapodás a Magyar Innovációs Szövetség és a Tungsram között

A Magyar Innovációs Szövetség és a Tungsram együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Innovációs Szövetség 2019. november 15-én megtartott, összevont választmányi és elnökségi ülésén, melynek a Tungsram volt a helyszíne, ill. házigazdája.

A cél, hogy tevékenységük eredményeiből szűkebb környezetükön túl a tágabb közösség is részesülhessen. 

Az aláírást követően, Jörg Bauer elnök-vezérigazgató előadásában bemutatta, miért lett a Tungsram szlogenje az, hogy “Örökségünk az innováció”.

A megállapodást a Magyar Innovációs Szövetség részéről dr. Pakucs János, tiszteletbeli elnök, Prof. Dr. Szabó Gábor, elnök és a Tungsram részéről Jörg Bauer, elnök-vezérigazgató látta el kézjegyével. A választmány és az elnökség tagjai jelenlétében aláírt szerződés nagy hangsúlyt helyez a hazai startup ökoszisztéma fejlesztésére és a tehetség-kutatásra, -gondozásra.

“A Tungsramnál úgy tartjuk, hogy az innováció egyben örökségünk és jövőnk záloga is. Így természetes, hogy a Magyar Innovációs Szövetséggel szoros partnerségre léptünk, amire rendkívül büszkék vagyunk. Mindkét szervezet fontos célja Magyarország versenyképességének növelése, és osztjuk azt az elképzelést, hogy ennek kulcsa az innováció.”

– mondta Jörg Bauer, a Tungsram elnök-vezérigazgatója.

Pakucs János kiemelte:

„Mivel a Tungsramnál a K+F és innovációs tevékenység előtérbe került, a Magyar Innovációs Szövetség csatlakozik ehhez, és – a saját eszközeivel – segíti. A Tungsram pedig segíti a Szövetség tevékenységét.˝

Szabó Gábor hozzátette:

„Nagyon bízunk abban, hogy a stratégiai együttműködési megállapodás valóban csak egy kezdetet jelent, és közös aktivitásokat, projekteket és együttműködéseket eredményez.˝

Az aláírást követően, Jörg Bauer elnök-vezérigazgató előadásában bemutatta, miért lett a Tungsram szlogenje az, hogy “Örökségünk az innováció”. A vállalat már a két világháború közötti időszakban, aranykorában is mai szóval ökoszisztémákat épített és kutatás-fejlesztési tevékenységet az ipari hasznosítás szolgálatába állította. Ma a Tungsram hasonló kihívások elé néz, mint ebben az időszakban. A vállalat megoldásai azon alapulnak, hogy az intelligens lámpaoszlopokra épülő közvilágítás egy okosváros (smart city) legértékesebb ingatlanja lehet. A nyitott, moduláris, okos szolgáltatásokra előkészített (smart ready) lámpák mesh hálózatba kapcsolhatók, ezáltal ráépíthető a teljes smart city rendszer. Mindehhez társulnak a Tungsram Agritech beltéri növénytermesztési megoldásai, amelynek révén, technológiai okosmegoldásokkal együtt, a cég a jelen és a jövő nagy megapoliszainak lakóit segíti.

A Magyar Innovációs Szövetség az innováció területén működő több száz szervezetet, társaságot integráló, horizontális szakmai és érdekvédelmi szervezet. Alapvető célkitűzése az ország innovációs képességének növelése és az innovációs szemlélet terjesztése.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés