Connect with us

Hirdetés

technokrata

A PPF Csoport és az Antenna Hungária bejelentette, hogy az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

telenor magyarorszag

E-gazdaság

A PPF Csoport és az Antenna Hungária bejelentette, hogy az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

A PPF Csoport és az Antenna Hungária bejelentette, hogy az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

A PPF Csoport és az Antenna Hungária a mai napon bejelentette, hogy a PPF eladta a magyarországi Telenor cégek (a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate) 25%-át az Antenna Hungáriának.

A PPF meggyőződése, hogy ezzel a Telenor Magyarország megerősíti és magasabb szintre emeli a két cég – a Telenor Magyarország/Telenor Real Estate és az Antenna Hungária – közös tevékenységében rejlő lehetőségeket, és egyben lehetővé teszi a közös stratégiai szinergiák érvényesítését.

A partnerek egy új holdingot hoztak létre, amely vegyesvállalatként működik a PPF Csoport 75%-os és az Antenna Hungária 25%-os tulajdonában.

„Az ügylet megerősíti a piaci pozíciónkat ezen az érett és egyben erős versenyt mutató piacon, ugyanakkor bizonyítéka annak is, hogy a PPF közepes méretű távközlési cégként hosszú távon elkötelezett a közép-kelet-európai régió iránt”

– mondta Ladislav Bartonicek, a PPF Csoport távközlési befektetésekért felelős részvénytulajdonosa.

„A közös stratégiai szinergiák kihasználása lehetővé teszi az Antenna Hungária és a Telenor számára, hogy még jobb és komplexebb szolgáltatásokat nyújtsanak a magyar lakossági média és telekommunikációs piacon, valamint az üzleti partnereik számára

– hangsúlyozta Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária elnök-vezérigazgatója.

A Telenor Magyarország üzleti működését továbbra is a PPF irányítja, a cég menedzsmentje és vezetősége változatlan formában folytatja munkáját. Az Antenna Hungária stratégiai partnerként egy-egy főt delegál az új holding igazgatóságába és felügyelőbizottságába, valamint egy-egy megfigyelőt a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate igazgatóságába és felügyelőbizottságába.

A PPF Csoport 2018 júliusában vásárolta meg a Telenor távközlési leányvállalatait Magyarországon, Bulgáriában, Montenegróban és Szerbiában. A PPF Aréna 1 Közép- és Kelet-Európa egyik vezető távközlési csoportja, amely magába foglalja a PPF telekommunikációs érdekeltségeit – a CETIN-t, a cseh O2-t és a Telenor CEE-t.

PPF Csoport

A PPF Csoport több piaci szegmensben végez befektetői tevékenységet, például a pénzügyi szolgáltatások, a távközlés, a biotechnológia, az ingatlanpiac és a gépipar területén. A PPF számos országban van jelen Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában, és 45 milliárd eurót meghaladó vagyoni érték felett gazdálkodik (2018. decemberi adatok alapján).

Antenna Hungária

Az Antenna Hungária évtizedek óta meghatározó szereplője a hazai telekommunikációs szektornak, fő tevékenységi területe az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás, valamint a vezeték nélküli üzleti távközlés. A lakossági és üzleti ügyfelek igényeinek kiszolgálása érdekében folyamatosan innovatív, csúcstechnológiára épülő megoldások bevezetésére törekszik. Az AH az egyik legsikeresebb hazai tulajdonban lévő információ-technológiai cégként bekapcsolódott a robbanásszerű növekedés előtt álló OTT (Over-the-Top) és IoT (Internet of Things – a dolgok internete) iparágakba, saját hálózatokat, megoldásokat és szolgáltatásokat kiépítve.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés