Connect with us

technokrata

Újabb nemzetközi szereplő érkezett a hazai informatika színterére

E-gazdaság

Újabb nemzetközi szereplő érkezett a hazai informatika színterére

Újabb nemzetközi szereplő érkezett a hazai informatika színterére

Egy akvizícióval a magyar piacon is megjelent a Microsoft Dynamics kiemelt nemzetközi partnere, a COSMO CONSULT csoport, az egyik legnagyobb német, multinacionális, vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó cég.

A 12 országban jelenlévő, 130 millió euró éves forgalmú, több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat egy intenzív, kelet-európai terjeszkedés első állomásaként a mindkét országban piacvezető magyarországi ERP szolgáltatót, az XAPT Solutions-t, és annak romániai leányvállalatát vásárolta meg.

A lépéssel az XAPT neve fokozatosan eltűnik a magyar és román piacról, és a vállalkozások jogfolytonosan, de a COSMO CONSULT neve alatt, kibővült portfolióval működnek tovább.

Polocz Anett_XAPT Solutions

Az elsősorban, de nem kizárólag ERP-, és CRM rendszerekkel, üzleti intelligenciával és más vállalati megoldásokkal foglalkozó COSMO CONSULT már 1150 főt foglalkoztat világszerte, miután megvásárolta a Magyarországon és Romániában piacvezető, azonos profilú, 150 fős XAPT Solutions Kft.-t. A COSMO és az XAPT is a Microsoft vállalati működést és digitalizációt segítő megoldásainak szakértője.

A COSMO CONSULT vezérigazgatója az akvizíció kapcsán kifejtette: a magyar cég megvásárlása egy nagyobb európai akvizíciós hullám egyik állomása, amelynek során a cég korábban Németországban, Ausztriában, Franciaországban és Spanyolországban is meghatározó piaci szereplő lett. Átfogó, nemzetközi Microsoft-szakértelmének és saját megoldásainak köszönhetően az XAPT Solutions tökéletesen illeszkedik a cégcsoportba. Uwe Bergmann hozzátette:

„Kelet-Európában rendkívül izgalmas helyeket találhatunk az üzleti tevékenységhez – dinamikus növekedéssel és jelentős beruházási potenciállal. Fontos, hogy saját erőforrásainkkal is jelen legyünk, így a COSMO által kínált, fejlesztett lehetőségeket ezeken a piacokon is közvetlenül fel tudjuk kínálni ügyfeleinknek.”

Polocz Anett, a cég magyarországi ügyvezető igazgatója hozzátette: a váltással az XAPT technológiái, fejlesztései az eddiginél lényegesen tágabb piacot kapnak, miközben a kollégáinknak is lehetősége lesz nemzetközi projekttapasztalatokra szert tenni. Ugyanakkor a magyar piacon elérhetők lesznek a COSMO CONSULT által biztosított, iparág-specifikus, kész megoldások, így várhatóan nőni fog a cég piaci részesedése a hazai ERP és CRM szegmensben.

A COSMO CONSULT megjelenése és terjeszkedése sok tekintetben átalakíthatja az üzleti alkalmazások évente mintegy százmilliárdos hazai piacát. Olyan erős szereplőről van szó, amely saját, szűkebb területén, a Microsoft megoldásainak tekintetében néhány éven belül egyértelműen Európa legnagyobb rendszerszolgáltatójává léphet elő, miközben Dél-Amerika 6 országában is jelentős, bővülő jelenléttel rendelkezik.

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

XPLORA okosóra

SmartWatch

Mindig karnyújtásnyira, mindig biztonságban:

2020. november 26. csütörtök
Huawei Mate 40 Pro
samsung frame tv

Smart-TV

Virtuális utazás a The Frame TV képernyőjén

2020. november 24. kedd
redmi note
lifestyle

Kütyük

Lifestyle Smart Monitor a Samsungtól

2020. november 20. péntek
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin