Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HMD Global Finnországba költözteti adatközpontját

E-gazdaság

A HMD Global Finnországba költözteti adatközpontját

Kép: iPon

A HMD Global Finnországba költözteti adatközpontját

A CGI Finland és a Google Cloud együttműködéssel az adatelemzés is hatékonyabbá válik, ami hatással lehet a fejlesztések irányára és javíthatja azok sebességét

A HMD Global, a Nokia telefonok otthona együttműködést jelentett be a CGI tanácsadó céggel és a Google Clouddal, ennek eredményeképp a finnországi Hamina városába kerül áthelyezésre és tárolásra a telefonok aktiválására és teljesítményére vonatkozó összes adat.

Ez a lépés a jövőben még tovább javítja a Nokia telefonok fejlesztésének sebességét és pontosságát, magasabb szintre emelve a felhasználói- és eszközélményt a Nokia felhasználók számára.

A Google Cloud fejlett adatelemzési és gépi tanulási technológiáját felhasználva (kombinálva a CGI felhő- és adattudományi szakértelmével) a HMD Global maximális hatékonysággal dolgozhatja fel a beérkező adatokat, az adatelemzésből pedig a Nokia telefonok felhasználói profitálhatnak világszerte. Az első Nokia okostelefonok, melyek adatait az új központban tárolják, az új készülékek lesznek a Nokia 3.2, a Nokia 4.2 és a Nokia 2.2 modellekkel kezdődően. A korábbi Nokia okostelefon modellekről származó adatok áthelyezése az Android Q frissítés után, az idei évben kezdődik meg és 2020-ra fejeződik be.

„A rajongók világszerte értékelik az egyedülálló termékígéretünket; hogy minden Nokia okostelefonon Android One fut és rendszeres biztonsági frissítéseket kapnak 3 évig, az operációs rendszer 2 éven át tartó frissítése mellett. Azt akarjuk, hogy minden Nokia okostelefon hosszabb ideig maradjon naprakész, és mindenki élvezhesse a Google legújabb innovációit. Emiatt igyekszünk a lehető leggyorsabban kiadni a legújabb operációs rendszerfrissítéseket a készülékeinkhez, gyorsabban mint bármelyik másik gyártó. A fogyasztók tehát számíthatnak a Nokia okostelefonjaira, melyek idővel egyre csak jobbak és jobbak lesznek “

– nyilatkozta Juho Sarvikas, a HMD Global termékekért felelős vezetője.

„Ma újabb jelentős lépést teszünk a bizalom fenntartásáért. Finn örökségünkhöz híven úgy döntöttünk, hogy együttműködünk a CGI-al és a Google Cloud platformmal a növekvő adattárolási igények kiszolgálására, és természetesen azért is, hogy az európai otthonunkban növeljük a befektetések mértékét”

– tette hozzá Sarvikas.

Új, a felhasználói élmény által vezérelt biztonsági szintek, kontroll és analitika

A bejelentett együttműködés tovább erősíti a HMD Global elkötelezettségét, hogy betartsa az összes alkalmazandó európai biztonsági intézkedést és jogszabályt, beleértve az uniós adatvédelmi szabályokat, például az általános adatvédelmi rendeletet (GDPR) is.

„A Google Cloud és a CGI stratégiai felhőpartnerekké tétele magától értetődő, hiszen már korábban is közeli együttműködésben álltunk velük. Ez a garancia arra, hogy vezető, világszínvonalú adatbiztonsági és analitikai megoldásokat tudunk biztosítani. Továbbra is nyitottak és átláthatók maradunk abban a tekintetben, hogy hogyan és milyen készülék- és aktivációs adatokat tárolunk, illetve szeretnénk, ha az emberek megértenék, hogyan és miért javítja a telefonos élményüket mindez. A most bejelentett változások is arra irányulnak, hogy betarthassuk a rajongóinknak tett ígéretünket és tiszta, biztonságos és naprakész Androiddal szolgálhassunk számukra, ami a finn adatközponttal kiegészülve extra biztonságot jelent”

– mondta  a bejelentéssel kapcsolatban Sarvikas.

„A Google teljes globális, éves áramigényét megújuló energiából nyeri, így a Google Cloud Platform nem csupán a HMD Global szoftveres és adattárolási igényeit szolgálja ki, egyúttal abban is segít a vállalatnak, hogy teljesen fenntartható és jövőálló legyen”

– nyilatkozta Eva Fors, a Google Cloud Észak-Európai vezérigazgatója.

A CGI világszínvonalú infrastruktúrát alakított ki a back-end adatgyűjtés és az okostelefonok között, amely hatékony architektúrával és optimalizált költségstruktúrával rendelkezik. A HMD Global maximális mértékben profitálhat a CGI szakértelméből a fejlett analitika területén, ezáltal maximalizálhatja a technológiában rejlő potenciált, miközben biztonságban tudhatja adatait.

„A legújabb adatgyűjtési és analitikai technológiák, illetve a CGI adatmérnökeinek és tudósainak szakértelme a HMD Global számára még jobb adatbiztonságot és az ügyfélélményből való tanulás lehetőségét adja. A telefonok használatának elemzése és a felhasználói elégedettség betekintést nyújt abba, hogy milyen irányban érdemes fejleszteni a telefonokat – ezáltal a rajongók még jobb felhasználói élményt és szolgáltatásokat kaphatnak”

– mondta Martti Reilander, a CGI Finland AAS alelnöke.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés